Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

04 Jan, 2012 21:21 737 Marime text

La cumpăna dintre ani, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Braconaj piscicol pe Dunăre

În data de 30.12.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat doi cetăţeni care pescuiau ilegal pe fluviul Dunărea cu plase monofilament.

Astfel, în jurul orelor 08.10, o echipă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă, care acţiona în zona de responsabilitate, a observat pe fluviul Dunarea, la km. fluvial 347, două persoane de sex masculin, care pescuiau dintr-o barcă de lemn.

Lucrătorii au trecut la interceptarea persoanelor şi în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia se numesc N. M., de 39 de ani, respectiv I.D., de 43 de ani, domiciliaţi în localitatea Lipniţa, judeţul Constanţa. Plasele monofilament, au fost reţinute în vederea confiscării, iar peştele din specia plătică a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrarea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utilizare de unelte de plasă de tip monofilament, faptă prevazută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008.

Furt ambarcaţiune

În ziua de 30.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat şi cercetat furtul unei ambarcaţiuni în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă.

În data de 30.12.2011, orele 17.30, lucrători din cadrul S.P.F. Cervanodă în baza unei sesizări telefonice au constituit o echipă operativă care a constatat şi cercetat furtul unei ambarcaţiuni, aparţinând cetăţeanului român A.D. de 45 de ani, faptă săvârşită de către L.M., de 44 de ani din loc.Tufeşti, jud.Brăila .

Oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetarilor o barcă de lemn si două vâsle în valoare apoximativă de 2.010 lei.

Celui care a comis fapta i-a fost intocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208-209,alin 1 lit e Cod Penal.

Şofer fără permis de conducere

În data de 02.01.2012 lucrători ai S.P.F. Băneasa au depistat în trafic un cetăţean care conducea un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră au oprit în jurul orei 23.00, pe drumul comunal ce leagă localităţile Băneasa şi Făurei, un autoturism marca BMW, condus de M.M. de 25 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru a putea conduce un autoturism pe drumurile publice.

Pe numele M.M. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii