Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

14 May, 2013 20:29 783 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Plase de pescuit în lungime de peste doi kilometri confiscate în Delta Dunării
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care desfăşurau actvităţi de pescuit cu 44 plase tip monofilament în lungime de 1.935 metri.
În urma unei acţiuni desfăşurate cu reprezentanţii A.R.B.D.D. şi A.N.P.A., în zona de competenţă, au mai fost identificate cinci plase de pescuit tip setcă, în lungime de 300 metri, abandonate în apă.
● În data de 27.04.2013, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Zmeica, unde i-au surprins pe P.M.C. de 23 ani, P.I. de 21 ani şi S.R. de 46 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care pescuiau dintr-o barcă artizanală cu 44 de plase monofilament.
Asupra celor trei bărbaţi a fost găsită şi cantitatea de 54 kilograme peşte din speciile caras şi plătică.
Plasele în lungime de 1.935 metri şi barca artizanală, evaluate la aproximativ 4.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
● În aceeaşi zi, în intervalul orar 02.00 – 10.00, în zona de competenţă a S.P.F. Sulina, poliţiştii de frontieră au acţionat în cooperare cu reprezentanţii A.R.B.D.D. şi A.N.P.A. Tulcea.
În urma acţiunii au fost descoperite abandonate în apă, în zona golfului Musura, cinci plase tip setcă în lungime de 300 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie” şi „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoutilitară Volkswagen cu I.T.P. fals, descoperită în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român, la volanul unei autoutilitare marca Volkswagen, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 13.05.2013, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.F., în vârstă de 28 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea o autoutilitară marca Volkswagen, cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.
 
Proiectil descoperit la Isaccea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în zona de competenţă a oraşului Isaccea un proiectil din al doilea război mondial, pe care l-au predat reprezentanţilor I.S.U. Tulcea, conform procedurilor legale.
În data de 13.05.2013, în timpul executării unei misiuni în zona de competenţă a oraşului Isaccea, într-o zonă de la periferie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au descoperit un proiectil exploziv, îngropat parţial în malul Dunării.
După ce zona a fost securizată, poliţiştii de frontieră au anunţat I.S.U. Tulcea, care a trimis un echipaj pentru ridicarea proiectilului.
Din primele cercetări a fost stabilit faptul că proiectilul de calibru 75 mm a fost folosit în timpul celui de-al doilea război mondial.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii