Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

03 Jul, 2013 14:30 759 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoutilitară Mercedes Benz furată din Italia, descoperită în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în municipiul Constanţa o autoutilitară marca Mercedes Benz care figurează ca fiind furată din Italia.
În data de 02.07.2013, în jurul orei 14.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti ai Compartimentului Furturi Auto din cadrul I.P.J. Constanţa, au identificat în trafic, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Mercedes Benz, condusă de cetăţeanul român D.C., în vârstă de 49 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
În urma controlului a fost stabilit faptul că autoutilitara figurează ca fiind furată din Italia, din data de 03.09.2012.
Cetăţeanul român a declarat că a achiziţionat autoutilitara din judeţul Vrancea, fără a cunoaşte că aceasta a fost declarată furată.
Autoutilitara, în valoare de aproximativ 10.500 de euro, a fost indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 din Codul Penal.
 
Autoturisme cu I.T.P. - uri false, descoperite în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov doi cetăţeni români, proprietarii unor autoturisme marca Peugeot Boxer, respectiv Opel Vectra, cu numere de R. Bulgaria, care au prezentat la controlul de frontieră certificate de inspecţie tehnică periodică false.
● În data de 02.07.2013, în jurul orelor 05.30, respectiv 11.45, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Călăraşi, care conduceau un autoturism Peugeot Boxer, respectiv Opel Vectra, ambele înmatriculate în R. Bulgaria.
Verificările au stabilit faptul că certificatele de inspecţie tehnică periodică prezentau indicii de falsificare.
Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un microbuz Volkswagen Transporter, cu numere de R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român I.T., în vârstă de 41 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
Verificările au stabilit că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat faptul că microbuzul aparţine unei firme din R. Bulgaria, care l-a cedat spre folosinţă unei societăţi comerciale din judeţul Ilfov, unde el este angajat ca şofer şi nu avea cunoştinţă că era furată.
 
În toate cazurile poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor români dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 26 raportat la art. 288, respectiv art. 291 din Codul Penal.
 
 Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii