Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

11 Jul, 2013 12:28 855 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Plase în lungime de aproximativ 3 kilometri şi 390 kilograme peşte confiscate la Tulcea şi Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru persoane care transportau, cu o barcă şi două autoturisme, plase tip setcă în lungime de 2.929 metri şi 390 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 10.07.2013, în intervalul orar 10.30 – 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoturisme înmatriculate în Constanţa.
În primul caz a fost verificată o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, condusă de cetăţeanul român S.C.C., în vârstă de 37 ani, care transporta 213 kilograme peşte fără documente justificative.
Al doilea autoturism marca Skoda Octavia era condus de cetăţeanul româţn C.P. de 53 ani, care transporta 109 kilograme peşte, în stare congelată, fără documente justificative.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe lacul Babina din judeţul Tulcea unde au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor din fibră de sticlă, în care se aflau două persoane.
În ambarcaţiune au fost găsite 33 de plase tip setcă din fir textil şi 68 kilograme peşte pentru care cei doi bărbaţi nu posedau documente legale.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 2.929 metri, barca din fibră de sticlă, motorul acesteia, două rame, un rezervor din plastic şi un acumulator, bunuri evaluate la 18.795 lei, iar cantitatea de 390 kilograme peşte, evaluată la 2.977,46 lei a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţele Constanţa şi Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „utilizare a plaselor tip comericial de către persoane neautorizate” şi „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Skoda Octavia cu certificat de înmatriculare fals, descoperită în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
În data de 10.07.2013, în jurul orei 16.45, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.L., în vârstă de 25 ani, care conducea un autoturism marca Skoda Octavia înmatriculat în R. Bulgaria.
Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat de înmatriculare care prezenta indicii de falsificare.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii