Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

13 Feb, 2013 14:47 1134 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase monofilament în lungime de 1.300 metri şi 415 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau 18 plase monofilament în lungime de 1.310 metri şi cantitatea de 415 kilograme peşte fără documente legale.

● În data de 12.02.2013, în jurul orei 10.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în apropierea lacului Razelm, unde au oprit pentru control un autoturism marca Dacia înmatriculat în Constanţa.

Cele două persoane de sex masculin din autoturism au încercat să se sustragă controlului, abandonând autovehiculul.

Echipa de intervenţie a Poliţiei de Frontieră a acţionat, cu ajutorul unui câine de serviciu, pentru urmărirea şi imobilizarea celor două persoane, identificate ca fiind M.B.C. de 27 ani şi M.A. de 32 ani, domiciliate în judeţul Tulcea.

În urma controlului autorismului în cauză au fost descoperite, învelite în mai multe foi de cort, 18 setci tip monofilament în lungime de 1.310 metri, precum şi cantitatea de 377 kilograme peşte din specii diferite.

● În seara precedentă, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră tulceni l-au identificat pe L.C. de 23 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta, cu o bicicletă, într-un sac de rafie cantitatea de 38 kilograme peşte din specia caras.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament şi autoturismul, bunuri evaluate la aproxiamativ 1.500 lei, iar cantitatea de peşte cu o valoare de 1.446 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau utilizarea plaselor tip monofilament" şi „transportul peştelui fără documente legale", faptă prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Aproximativ 7.000 de ţigarete netimbrate, confiscate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care oferea spre comercializare, într-o piaţă agroalimentară din municipiul Constnaţa, 6.900 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free şi R. Ucraina.

În data de 12.02.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun, identificându-l pe E.N., în vârstă de 36 ani, care oferea spre comercializare 6.900 de ţigarete netimbrate, de provenienţă magazin duty-free şi R. Ucraina, fără documente legale.

Bărbatului, domiciliat în judeţul Constanţa, i-au fost confiscate ţigaretele, evaluate la aproximativ 3.450 lei, conform procedurilor legale şi i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Autoturism VW Golf neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un autoturism marca Volkswagen Golf a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată.

În data de 12.02.2013. în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Golf în care se aflau trei persoane de sex masculin.

În urma verificărilor a rezultat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată din data de 06.02.2013.

Conducătorul auto, cetăţeanul român S.V., în vârstă de 47 ani, a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul de la o cunoştinţă şi intenţiona să se deplaseze în R. Bulgaria pentru a-l înmatricula.

Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii