Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

18 Oct, 2013 12:06 741 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Volkswagen Transporter furat din Italia, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P..J Constanţa, au depistat în localitatea Constanţa un autoturism marca Volkswagen Transporter care figurează ca fiind furat din Italia.
În data de 17.10.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat alături de lucrători ai I.P.J. Constanţa, în baza unei informaţii, pentru oprirea în trafic a unui autoturism marca Volkswagen Transporter, cu număr de înmatriculare bulgăresc, care figura în baza de date ca fiind furat din Italia.
Autoturismul era condus în municipiul Constanţa de cetăţeanul român M.M.S., în vârstă de 25 de ani, fiind evaluat la aproximativ 1.500 euro.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român în schimbul sumei de 500 euro şi nu a cunoscut faptul că acesta este furat.
Poliţiştii de frontieră au ridicat autoturismul în vederea indisponibilizării la sediul Gărzii de Coastă, întocmindu-i cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 C.P., raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.
 
Ford cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 17.10.2013, în jurul orei 09.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român L.V.G., în vârstă de 30 ani, care conducea un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în R. Bulgaria.
Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Ilfov, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, faptă prevazută si pedepsită de art. 26 Cod Penal, raportat la art.288 Cod Penal şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.
 
Peste 450 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu două autoutilitare, cantitatea de 452 kilograme peşte fără documente justificative.
 În data de 17.10.2013, poliţiştii de frontieră tulceni au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoutilitare înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, care transportau cantităţi de peşte fără a deţine documente justificative.
Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 12.45, în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea, unde a fost oprită o autoutilitară marca Volkswagen Tranporter, condusă de A.C.A., domiciliat în municipiul Iaşi, în care se aflau 140 kilograme de peşte în stare congrelată.
Al doilea caz a fost constatat la ora 19.30 de către lucrătorii S.P.F. Tulcea care au oprit o autoutilitară marca Dacia în care se aflau I.C. şi L.G., domiciliaţi în judeţul Brăila, care transportau cantitatea de 312 kilograme peşte în stare proaspătă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 966,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Veselă de bucătărie susceptibilă a fi contrafăcută, articole de îmbrăcăminte şi feronerie nedeclarate confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China veselă de bucătărie susceptibilă a fi contrafăcută, articole de îmbrăcăminte şi feronerie nedeclarate.
 Bunurile, a căror valoare este de aproximativ 621.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În data de 17.09.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv R. Moldova.
În urma controlului primului container au fost descoperite 614 seturi reprezentând veselă de bucătărie (ceşti şi farfurii), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi originale.
În celelalte două containere au fost identificate 594 articole de îmbrăcăminte (geci bărbăteşti) şi 521 articole de feronerie (discuri pentru tăiat metale), marfă nedeclarată în valoare de 121.000 lei.
Vesela de bucătărie ce purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii