Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

31 Oct, 2013 13:13 980 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 1.150.000 ambalaje pentru mărţişoare nedeclarate şi 60 genţi, susceptibile a fi contrafăcute confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 60 genţi pentru cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute şi1.140.000 ambalaje pentru mărţişoare, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 700.000 lei.
 
 În data de 30.10.2013, în intervalul orar 10.30 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 60 genţi pentru cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 200.000 lei şi 1.140.000 ambalaje pentru mărţişoare, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor în plus faţă de marfa declarată, fiind de 500.000 lei.
Marfa, care purta semnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi bunurile nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român şi unul chinez, cu vârste de 26 şi 40 ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
 
 
Lincoln Navigator cu număr fals de înmatriculare, descoperit la P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un autoturism marca Lincoln Navigator, cu număr de înmatriculare fals, condus de un cetăţean ucrainean.
În data de 30.10.2013, în jurul orei 13.00, la P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul ucrainean S.H., în vârstă de 54 ani, la volanul unui autoturism marca Lincoln Navigator.
În urma verificărilor poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele autoturismului nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.
Persoana în cauză, domiciliată în Odessa, a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul în cauză de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 4.500 euro, fără a cunoaşte faptul că documentele sunt false,
Autoturismul, evaluat la aproximativ 8.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Vama Veche pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului ucrainean dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „uz de fals”, „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, fapte prevazute si pedepsite de art. 291 Cod Penal, respectiv art.85, alin.1 şi 2 din O.U.G. 195/2002.
 
Aproximativ 160 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu două autoutilitare, cantitatea de 159 kilograme peşte fără documente justificative.
 
În data de 30.10.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoutilitare înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, care transportau cantităţi de peşte fără a deţine documente justificative.
Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 15.00, când a fost oprită o autoutilitară marca Volkswagen, condusă de B.A., în vârstă de 46 ani, domiciliat în judeţul Sălaj, în care se aflau 79 kilograme de peşte în stare proaspătă.
Al doilea caz a fost constatat la ora 16.45 când a for verificată o autoutilitară marca Dacia, condusă de B.D.C., în vârstă de 40 ani, domiciliat în judeţul Bacău, care transporta cantitatea de 80 kilograme peşte în stare proaspătă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 283 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii