Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

08 Nov, 2013 12:55 647 Marime text
08.11.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
20.000 de ţigarete de contrabandă confiscate în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 20.000 de ţigarete de contrabandă, pe care un cetăţean român le transporta, pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism marca Kia, înmatriculat în România, fără a îndeplini formele legale.
În data de 07.11.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun în zona de competenţă, verificând un autoturism marca Kia Ceed, înmatriculat în Constanţa, care staţiona cu motorul pornit în zona unor galerii comerciale din municipiul Constanţa.
În urma controlului, în portbagajul autoturismului, au fost găsite 20.000 de ţigarete cu timbru de R. Ucraina, pe care, cel aflat la volan, cetăţeanul român, C.M., în vârstă de 61 ani, le deţinea fără a avea documente legale.
Bărbatul în cauză, domiciliat pe raza judetului Constanţa, a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană necunoscută, cu scopul de a le revalorifica pentru obţinerea unui profit de aproximativ 1.000 lei.
Din cercetări a rezultat faptul că respectivul bărbat intenţiona să aprovizioneze mai mulţi cetăţeni care se ocupă cu traficul ilicit de ţigarete pe raza municipiului Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei, iar autoturismul evaluat la 5.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”, faptă prevazută si sancţionată de art.296^1, litera l, Legea 571/2003, modificată de O.U.G. 54/2010, cu aplicarea art. 33 din Codul Penal.
 
Sute de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 360 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi originale.
 În data de 07.11.2013, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 360 de jucării (păpuşi din plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta sigla distinctivă a unei mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean sirian, în vârstă de 46 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii