Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

16 Jun, 2014 11:20 1065 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Plase monofilament în lungime de aproximativ un kilometru confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, depistând un cetăţean român care transporta, cu o barcă, plase monofilament în lungime de 900 metri şi cantitatea de 35 kilograme peşte pe care o pescuise dintr-o fermă piscicolă.
 
În data de 14.06.2014, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma căreia l-au identificat pe cetăţeanul român C.G., în vârstă de 20 ani, care transporta cu o barcă, pe lacul Oltina, într-o zonă aparţinând unei ferme piscicole, 18 plase monofilament şi o captură de 35 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament în lungime de 900 metri, barca şi două rame, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului natural deoarece era în stare vie.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt” şi „furt calificat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 228, respectiv art. 229 din Codul Penal.
 
Autoturism Audi A4 cu I.T.P. fals descoperit în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un cetăţean român care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
 
În data de 15.06.2014, în jurul orei 18.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces nr. 5 din Portul Constanţa, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român S.T., în vârstă de 60 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
          Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii