Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

05 Jun, 2012 21:43 633 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 7 infracţiuni astfel:

Pescuit fără autorizaţie în perioada de prohibiţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care pescuiau fără a avea autorizaţie în perioada de prohibiţie, respectiv deţineau o plasă monofilament.

În data de 03.06.2012, în intervalul orar 05.40 - 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au identificat trei cetăţeni români domiciliaţi în localitatea Topalu din judeţul Constanţa, care transportau o plasă monofilament şi o cantitate de peşte, respectiv pescuiau cu unelte tip prostovol pe fluviul Dunărea fără autorizaţie în perioada de prohibiţie.

Cele trei unelte de pescuit, cu o valoare de aproximativ 250 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele celor trei tineri, T.I. de 25 ani, T.S de 37 ani şi N.V. de 23 ani, au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale conform art. 64 din din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Cetăţean marocan, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean marocan care conducea un autoturism cu numere de Belgia a căror valabilitate expirase din luna februarie.

În data de 04.06.2012, în jurul orei 06.20, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă a fost verificat în trafic un autoturism marca Renault Megane înmatriculat în Belgia şi condus de cetăţeanul marocan L.S. de 46 ani.

Verificările au stabilit faptul că numerele de înmatriculare provizorii eliberate de autorităţile din Belgia au fost valabile până la data de 10.02.2012.

Cetăţeanul marocan a declarat faptul că maşina nu îi aparţine, proprietar fiind cetăţeanul român L.D. de 26 ani, domiciliat în localitatea Moşneni din judeţul Constanţa, de la care a împumutat-o pentru a efectua o călătorie.

Pe numele cetăţeanului marocan au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat", iar cetăţeanul român va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat".

În data de 03.06.2012, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă l-au depistat în trafic pe I.P. de 37 ani, care conducea un autoturism marca Chrysler Voyager cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În data de 02.06.2012, în jurul orei 12.00, în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia a fost identificat în trafic M.I. de 22 ani, domiciliat în localitatea Albeşti, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz cu autorizaţia de circulaţie expirată.

Cei doi şoferi vor fi cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii