Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

22 Jun, 2012 19:19 1264 Marime text

20062012658_resize.jpgÎn ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Plase de pescuit şi peşte confiscate în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care pescuiau cu plase interzise de lege şi deţineau 16 kilograme de peşte din speciile şalău şi scrumbie.

În data de 21.06.2012, în jurul orei 07.30, pe canalul Rădăcinoasele din judeţul Tulcea a fost identificat N.D. de 38 ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care pescuia cu o plasă tip setcă în lungime de 30 metri având o captură de 10 kilograme peşte din specia şalău.

În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, în zona localităţii Grindu din judeţul Tulcea a fost surprins D.G. de 24 ani, domiciliat în municipiul Galaţi, care avea lansată în fluviul Dunărea o plasă tip monofilament în lungime de 100 metri, în care se găsea şi cantitatea de 6 kilograme peşte din specia scrumbie.

Cele două plase au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infacţiunii de braconaj piscicol, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ţigarete nedeclarate la bordul navei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în tancul de balast al unei nave ancorate în Portul Constanţa, ascunse şi nedeclarate 9.800 de ţigarete netimbrate, pe care membrii echipajului intenţionau să le comercializeze.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai D.J.A.O.V. Constanţa şi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au efectuat în data de 22.06.2012 controlul de intrare în ţară pentru o navă sub pavilion Panama care sosise în Portul Constanţa din direcţia Egipt.

În urma controlului au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 9.800 de ţigarete netimbrate, care erau depozitate în tancul de balast al navei şi pe care membrii echipajului intenţionau să le comercializeze.

Întreaga cantitate de ţigări, cu o valoare de aproximativ 5.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor vamale.

Comandantul navei, un cetăţean sirian în vârstă de 37 ani, va fi sancţionat contravenţional de lucrătorii vamali.

Aproximativ 500 de articole de îmbrăcăminte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 485 de articole de îmbrăcăminte pe care doi cetăţeni români intenţionau să le intorducă în ţară în mod ilegal.

În data de 21.06.2012, în jurul orei 02.20, s-a prezentat în P.T.F. Vama Veche, pe sensul de intrare în ţară, un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.

În urma controlului amănunţit au fost descoperite 485 articole de îmbrăcăminte care erau ascunse în bagajele personale a doi cetăţeni români.

Persoanele în cauză, S.M. de 50 ani şi F.N. de 38 ani, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat faptul că intenţionau să comercializeze bunurile pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Marfa descoperită, cu o valoare de aproximativ 10.145 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii 12/1990 republicată.

Papuci de plajă susceptibili a fi contrafăcuţi

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 21.06.2012, în jurul orei 14.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 1.280 de perechi de papuci de plajă, reprezentând o marcă cunoscută, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni români, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Fiat Doblo cu numere false la Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism cu numere false.

În data de 20.06.2012, în jurul orei 10.15, în zona de responsabilitate a Grupului de Nave Mangalia a fost verificat în trafic un autoturism marca Fiat Doblo condus de N.D. de 52 ani.

Verificările au stabilit faptul că numerele de înmatriculare provizorii ale autoturismului nu mai erau valabile.

Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii