Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

07 May, 2012 23:51 767 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Braconieri ucraineni anchetaţi şi pentru trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat 2 cetăţeni ucraineni care au fost surprinşi desfăşurând activităţi ilegale de pescuit dintr-o ambarcaţiune în apropierea malului românesc al Dunării.

În data de 06.05.2012, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au observat în zona de responsabilitate a S.P.F. Chilia o ambarcaţiune din care două persoane desfăşurau activităţi de pescuit.

În urma verificărilor a rezultat faptul că cele două persoane suntcetăţeni ucraineni, domiciliaţi în raionul Kilia din R. Ucraina, şi se aflau într-o ambarcaţiune tip lotcă, la care era ataşat un motor fără a deţine peşte capturat.

Plasele de pescuit, în lungime de aproxiamativ 375 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cei doi cetăţeni ucraineni vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", conform art. 70, alin. 1. din O.U.G 105 / 2001 privind frontiera de stat a Romaniei", „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie", faptă prevazută şi sancţionată de art. 64, lit. g, din O.U.G.23/2008, „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârselor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial", faptă prevazută şi sancţionată de art. 64, lit. k, din O.U.G.23/2008.

Pescuit prin mijloace electrice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat 2 cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit folosind un dispozitiv electric.

În data de 04.05.2012, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu reprezentanţi ai A.N.P.A. Tulcea, au prins în flagrant doi tineri de 29 ani, B.G. şi B.D., domiciliaţi în localitatea Partizani, care pescuiau dintr-o barcă tip lotcă cu ajutorul unui dispozitiv electric.

Ansamblul artizanal electric, evaluat la 500 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar cele două persoane vor fi cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere a aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare sau electrocutare", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 65, alin. 1, lit. a din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.

În data de 04.05.2012, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă a fost verificat un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în Constanţa şi condus de M.G. de 46 de ani, domiciliat în oraşul Hârşova, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 25.04.2012.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii de „conducere pe drumurile publice a unui autoturism neânmatriculat".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii