Buletin informativ - Garda de Coasta
Buletin informativ - Garda de CoastaÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Două autoturisme cu certificat de înmatriculare fals, descoperite în P.T.F. Negru Vodă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă doi cetăţeni români care au încercat să părăseasă ţara cu două autoturisme cu numere de Bulgaria, ale cărori certificate de înmatriculare erau false.
În data de 16.01.2013. în jurul orei 07.15, la P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră trei cetăţeni români aflaţi într-un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în R. Bulgaria.
Unul dintre pasageri, cetăţeanul român C.G. în vârstă de 42 ani domiciliat în judeţul Constanţa a declarat faptul că autoturismul îi aparţine şi a prezentat pentru control documentele autoturismului.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare era fals.
În jurul orei 09.30 s-au prezentat în P.T.F. Negru Vodă alţi trei cetăţeni români cu un autoturism Alfa Romeo cu numere de Bulgaria.
Cetăţeanul român S.R. în vârstă de 46 ani domiciliat în municipiul Mangalia, pasager pe locul din dreapta, a declarat că autoturismul îi aparţine şi a prezentat pentru control un certificat de înmatriculare care s-a dovedit a fi fals.
Posesorii de autoturisme au declarat că au apelat la prieteni pentru a-i însoţi în Bulgaria.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzuă şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.
Aproximativ 400 de metri de plasă de pescuit confiscaţi în Delta Dunării
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu plase de tip comercial fără a deţine autorizaţie.
În data de 16.01.2013, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe unul din canalele din apropierea localităţii Letea din judeţul Tulcea unde au verificat o ambarcaţiune pescăreasă din fibră de sticlă din care două persoane pescuiau cu plase tip setcă din aţă.
În barcă se aflau doi cetăţeni români, C.S. de 47 ani şi E.F. de 61 ani, care utilizau şase plase de pescuit comercial fără a deţine documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de 385 metri, în care fuseseră capturate specii diferite de peşte în greutate de 9 kilograme.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial" şi „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Articole de vestimentaţie susceptibile a fi contrafăcute
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare, descoperind într-o locaţie comercială din municipiul Constanţa bunuri susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de aproximativ 1.000 lei dacă ar fi fost originale.
În data de 16.01.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare au desfăşurat acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală.
În urma controlului la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Constanţa au fost descoperite 39 articole de vestimentaţie, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.000 lei dacă ar fi fost originale.
Marfa era expusă în vederea comercalizării şi purta însemnele distinctive pentru trei mărci cunoscute.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bunurile şi au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 51 ani domiciliat în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp