Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

11 Oct, 2013 13:56 801 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 1000 de jucării, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, jucării ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei.
În data de 10.10.2013, ora 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 992 de jucării, reprezentând păpuşi şi steluţe de mare, ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 20.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 48 ani , cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Autoturism Dodge furat, descoperit în localitatea Medgidia
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Constanţa, împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au depistat în localitate Medgidia un autoturism marca Dodge care figurează ca fiind furat din Bulgaria.
În data de 10.10.2013, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ, în baza unei informaţii au identificat pe raza localităţii Medgidia un autoturism Dodge, model Caliber, cu număr de înmatriculare bulgăresc.
Autoturismul despre care existau date că este furat din Bulgaria era în posesia lui G.R.I., în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanţa, iar la verificarea documentelor autoturismului s-a constatat că certificatul de înmatriculare prezintă suspiciuni de falsificare.
Documentele acestuia au fost ridicate pe bază de dovadă, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Cetăţeanului român i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 C.P., raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal şi „uz de fals ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 C.P., care va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Conducea o ambarcaţiune cu motor neînregistrată
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe Dunăre, în zona de competenţă, un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor care nu este înregistrată.
În data de 10.10.2013, ora 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au oprit pentru control, la Km fluvial 82, o ambarcaţiune cu motor, în care se afla cetăţeanul român R.D.E., în vârstă de 29 ani, cu domiciliul în Galaţi, care deţinea certificat de conducător ambarcaţie agrement.
Cetăteanul a declarat că a cumpărat ambarcaţiunea în acest an şi că nu are cunoştinţă dacă aceasta este înregistrată, nefăcând niciun demers în acest sens. Verificările au stabilit faptul că numărul de înmatriculare aparţine unei alte ambarcaţiuni, cu alte caracteristici şi având alt proprietar.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave/ambarcaţiuni neînregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 28 din Legea 191/2003, care va fi înaintată către Secţia Fluvială si Maritimă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii