Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

06 Feb, 2014 13:20 843 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 20.000 ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sosită în Portul Constanţa, 19.000 de ţigarete de contrabandă, pe care comandantul încerca să le introducă ilegal în ţară.
În data de 05.02.2014, în intervalul orar 23.15- 03.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători vamali şi reprezentanţi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au desfaşurat controlul unei nave, sub pavilion Tanzania, sosită în Portul Constanţa din direcţia Grecia.
          În urma controlului au fost descoperite într-o magazie a navei, ascunse şi nedeclarate, 19.000 ţigarete netimbrate de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 12.350 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
          Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală comandantului navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 42 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.
 
Marfă susceptibilă a fi contrafăcută şi nedeclarată, în valoare de aproximativ 450.000 lei, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 3.840 perechi încălţăminte sport pentru bărbaţi, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 13.344 articole din ceramică fină nedeclarate, valoarea totală a bunurilor fiind de aproximativ 443.000 lei.
În data de 05.02.2014, în intevalul orar 14.00 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 3.840 perechi încălţăminte sport pentru bărbaţi, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 384.000 lei dacă ar fi originale şi 13.344 articole din ceramică fină, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 59.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean libanez, de 41 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti şi un cetăţean chinez, de 46 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii