Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

36 de persoane evacuate de jandarmi la Cernavoda, din cauza apelor Dunarii

ro

08 Jul, 2010 14:22 824 Marime text

B U L E T I N   I N F O R M A T I V

36 de persoane evacuate de jandarmi la Cernavodă, din cauza apelor Dunării

Autorităţile au decis în după-amiaza zilei de miercuri, 07 iulie a.c., evacuarea a 36 de persoane din Cernavodă (grupul predominant este format din copii) care locuiesc în mai multe imobile din cărămidă, pe strada Portului din localitate. Jandarmii Inspectoratului Judeţean şi agenţi ai Poliţiei Comunitare au mutat familiile, din cauza apelor infiltrate ale Dunării care le-a inundat curţile caselor.

Persoanele sinistrate sunt cazate în prezent la Liceul Energetic din Cernavodă, iar locuinţele şi bunurile le sunt păzite de jandarmi şi poliţişti comunitari.
Decizia de mutare a celor opt familii a fost luată ca urmare a faptului că în curţile imobilelor respective apa se ridicase la un nivel de 40-45 de centimetri, ajungând chiar la nivelul pragurilor. Pentru a nu le fi pusă viaţa în pericol, jandarmii şi poliţiştii comunitari au transportat persoanele sinistrate, cu strictul necesar, în sala de sport a unităţii de învăţământ din localitate.

Din grupul de sinistraţi, cel mai mic este un copil în vârstă de un an, iar cel mai în vârstă este un bărbat de 67 de ani.

***
În această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa are pregătiţi peste 200 de militari şi tehnica aferentă pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea populaţiei şi autorităţilor locale. Specialiştii instituţiei păstrează permanent legătura cu celelalte autorităţi şi actualizează situaţia cu disponibilităţile umane şi material care pot fi dislocate în teren, în funcţie de dinamica şi specificul situaţiei.
În funcţie de gradul de alertă, forţele jandarmilor pot fi operaţionalizate în cel mai scurt timp. Pe lângă resursele umane, sunt pregătite de intervenţie şapte autovehicule pentru transportul efectivelor, două camioane pentru transport de marfă, două bărci pneumatice speciale şi o motopompă. În dotarea echipelor de intervenţie au fost repartizate veste de salvare, cizme de cauciuc, lopeţi, cazmale şi alte materiale. 

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii