Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A văzut, i-a plăcut, le-a... luat

ro

12 Aug, 2012 18:57 1087 Marime text

Duminică, 12 august a.c., ora 06.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea terasei ,,La Stuf", din Vama Veche, a observat două persoane care căutau într-o borsetă aflată lângă o persoana care dormea pe plajă. Una dintre persoane, a sustras un telefon mobil şi o borseta. La vederea şi la somaţile jandarmilor, cel în cauză a fugit dar a fost prins şi imobilizat după aproximativ 10 metri. La controlul corporal efectuat asupra lui a fost găsită borseta şi un telefon marca Samsung Galaxy II, pe care îl ascunsese în pantaloni(lenjerie intima).Cel de-al doilea a dispărut în mulţime.

Pentru imagini va rog sa accesati link-ul.( http://dl.transfer.ro/transfer_ro-12aug-c1f274127714.zip)

Ionuţ C., de 24 ani, din Negru Vodă, a recunoscut că a luat telefonul şi borseta de la o persoană, de pe plajă, un cetăţean polonez de 21 ani.

În borsetă se aflau printre altele, actul de identitate, carduri de credit, permisul de conducere, cardul de sănătate, bani (zloţi şi euro) şi 4 carduri de acces în diferite instituţii.(poze)

Tânărului i-au fost întocmite actele premergătoare pentru fapta de furt calificat şi a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

****

Sâmbătă, 11 august, ora 12.00, în localitatea Vama Veche, Cristian R., de 35 ani, din Jilava, Ilfov, a declarat jandarmilor că fetiţa lui, de aproximativ 6 ani, a dispărut de pe plajă. Au fost alertate patrulele de ordine publică şi în aproximativ 15 minute au găsit-o pe fetiţă, în zona Plajei ,,La corturi ". Minora a fost încredinţată părintelui care le-a mulţumit jandarmilor pentru ajutorul acordat.

****

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Evitaţi să lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate.

Asiguraţi-vă că ştie numele părinţilor şi numele hotelului sau pensiunii unde sunteţi cazaţi.

Învăţaţi-l pe copil că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămînă în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau jandarm.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii