Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni desfasurate de jandarmi cu ocazia Zilei Imnului National

ro

28 Jul, 2009 17:11 705 Marime text

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr. 63,
Constanţa, 28.07.09


B U L E T I N   I N F O R M A T I V
  Acţiuni desfăşurate de jandarmi cu ocazia Zilei Imnului Naţional

 Cu ocazia zilei de 29 iulie, Ziua Imnului Naţional, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important.

 Miercuri, 29 iulie, cu începere de la ora 8.15, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va avea loc ceremonia arborării drapelului naţional, în prezenţa conducerii şi a personalului aflat la reşedinţă şi la subunităţile din teritoriu (Neptun, Medgidia, Cernavodă), urmată de prezentarea unei expuneri cu tema „Imnul Naţional – istoric şi semnificaţii”.
  
 La ora 9.15, un pluton de onor format din 18 subofiţeri şi un ofiţer va fi prezent în Piaţa Tricolorului (Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa), pentru a participa la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi cu ocazia aceste sărbători. Formaţiunea de jandarmi va da onorul şi va participa apoi la defilarea gărzii de onoare. Printre oficialităţile prezente la eveniment se va număra şi inspectorul şef, locotenent colonel Marian Ureche, iar preotul nostru militar va participa la oficierea slujbei. 
 
 Ziua de 29 iulie a fost desemnată, in 1998, Ziua Imnului Naţional al României – "Deşteaptă-te, române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848. Pe 29 iulie 1848, "Deşteaptă-te, române!" a fost cântat pentru prima dată in Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, "Deşteaptă-te, române!" a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
 

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii