Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni pentru prevenirea si combaterea furtului de produse petroliere

ro

18 Dec, 2009 23:15 748 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr.95
Constanţa, 18.12.09
                         
COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 15-18 decembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, sub îndrumarea unui procuror, au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furtului de produse petroliere din conductele magistrale ale S.C. Conpet S.A, care tranzitează judeţul.
Astfel, marţi, 15 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, a fost oprită o autoutilitară marca Iveco în cartierul Km. 4-5, condusă de Mihai E., de 28 de ani din Constanţa. Verificările efectuate în prezenţa magistratului au dus la descoperirea în cabina autovehiculului a trei recipienţi din plastic, în care se aflau aproximativ 3.000 de litri de produs petrolier, cu aspect şi miros specific de ţiţei.
Verificările au fost imediat extinse la faţa locului, unde a fost descoperită o instalaţie artizanală cu un furtun de aproximativ 40 de metri lungime, montată pe o conductă magistrală a S.C. Conpet S.A.
Persoana în cauză a fost dusă în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa şi arestată preventiv, în baza unui mandat de 29 de zile. Ulterior, judecătorii instanţei superioare (Tribunalul Constanţa) au dispus cercetarea în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara, pe o perioadă de 30 de zile.
Verificările au continuat în perioada următoare, prin efectuarea unor percheziţii dispuse de magistrat, după cum urmează:

· la domiciliul lui Nicolae B., de 40 de ani din Constanţa au fost descoperite unelte cu urme de produs petrolier şi furtune similare celui găsit în apropierea autoutilitarei Iveco, precum şi cantitatea de aproximativ 2.000 de litri de produs petrolier, cu miros şi aspect specifice ţiţeiului;

· la domiciliul lui Titus E., în vârstă de 34 de ani, di Cumpăna, au fost descoperite mai multe bidoane din plastic de diferite mărimi, în care se afla produs petrolier, precum şi mai multe ştuţuri metalice similare celor utilizate pentru instalaţii artizanale şi bucăţi de ţeavă.
· în localitatea Topraisar, la o societate comercială, au fost descoperite unelte, furtune din acelaşi tip cu cele găsite la Nicolae B., motopompe şi două bazine metalice cu o capacitate de 29 de tone fiecare, în care erau depozitaţi peste 36.000 de litri de produs petrolier. 

După prelevarea unor probe, S.C. Conpet S.A. a preluat întreaga cantitate de produs petrolier (41.000 litri), pentru continuarea procedurilor în cauză. Faţă de persoanele menţionate anterior, cercetările sunt continuate în prezent de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii