Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IJJ - 06.12.2010

ro

06 Dec, 2010 23:36 781 Marime text
Jandarmii constănţeni care au acţionat în perioada 04-06 decembrie a.c. în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice şi în echipe independente în zonele de responsabilitate din judeţ au aplicat 12 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.100 lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii şi comerţ ambulant.

Un echipaj de ordine publică aflat în patrulare duminică, 05 decembrie, în jurul orei 10.00 în zona centrală a oraşului Hârşova i-a surprins Văncuţa A., de 24 de ani şi Pemiş-Baba A., de 28 de ani, ambii din localitate, care comercializau zeci de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Cele două persoane au fost depistate într-un interval de 30 de minute, în timp ce opreau trecătorii aflaţi în zonă, pentru a le vinde diverse articole de îmbrăcăminte de bărbaţi, dame şi copii. Întrucât nu au putut fi prezentate documente de provenienţă a mărfii şi nici autorizaţie de comercializare, bunurile au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Este vorba de 72 de articole (treninguri, pantaloni, fuste, pulovere, pijamale, hanorace, şosete, papuci etc.).

Persoanele în cauză au fost sancţionate cu câte o amendă de 1.000 de lei.

***

25 de jandarmi din cadrul Inspetoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa asigură măsurile de ordine publică la meciurile internaţionale de volei (masculin şi feminin) de marţi şi miercuri, găzduite de Sala Sporturilor din Constanţa.

Marţi, de la ora 20.15, C.V.M. Tomis Constanţa întâlneşte pe Gazprom Ugra Surgut (Rusia), în cadrul competiţiei masculine G.M. Capital Challenge Cup, iar miercuri, cu începere de la ora 20.00, C.S. Volei 2004 Constanţa primeşte replica formaţiei cipriote Aruji Anorthosis Famagusta, în cadrul C.E.V. Cup. Jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona imediată şi apropiată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv.

De asemenea, jandarmii vor interveni pentru restabilirea ordinii publice în cazul tulburării acesteia în zona apropiată, imediată şi în interiorul arenei sportive. Controlul corporal al publicului la intrarea în arena sportivă şi al documentelor de acces, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului sunt realizate de agenţi ai unei societăţi private de securitate, contractată de către organizator.

Spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte care pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot duce la producerea actelor de violenţă.

Totodată, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să escaladeze împrejmuirea care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

În cele două zile de desfăşurare a competiţiilor, de la ora 07.00 şi până la încheierea partidelor sportive, accesul rutier va fi restricţionat pe strada Decebal, între bulevardul Tomis şi strada Mircea cel Bătrân, precum şi în parcarea din faţa Sălii Sporturilor.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii