Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ 04.03.2010

ro

04 Mar, 2010 18:27 1157 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr. 26
Constanţa, 04.03.2010   

 B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
 Ultimul venit-ultimul servit...

 Joi, 04 martie a.c., ora 0.30, un echipaj mixt de ordine publică format dintr-un jandarm şi un agent al Poliţiei Medgidia s-a deplasat de urgenţă la sediul unui magazin de pe bulevardul Republicii, ca urmare a unei sesizări telefonice.
 Administratorul unităţii comerciale a reclamat că a găsit în magazin, în plină noapte, un tânăr care scotocea prin sertare. Mai mult, bărbatul declară că în momentul în care l-a surprins, necunoscutul a scos din buzunar un cuţit şi a început să îl ameninţe.
 Echipajul de ordine publică l-a imobilizat, perceziţionat şi legitimat pe Alexandru Cristian D., de 20 de ani, din Medgidia, asupra căruia s-au găsit 214 lei sustraşi din magazin. Ca urmare a verificărilor, jandarmul şi poliţistul au constatat că persoana în cauză a pătruns prin efracţie în incinta unităţii comerciale, cu ajutorul unei şurubelniţe, un patent şi un  cuţit, găsite asupra acestuia. Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei din Medgidia, pentru continuarea cercetărilor.
 Prejudiciul a fost recuperat.

 Drive test în... familie

 Miercuri, 03 martie a.c., în jurul orei 21.00, un jandarm şi un poliţist aflaţi în patrulare în Medgidia s-au deplasat pe strada Dropiilor din localitate, la solicitarea Poliţiei Comunitare, unde proprietarul unei autoutilitare Dacia a surprins în maşină un minor de 11 ani şi o femeie aflată pe trotuar, la nici doi metri distanţă.
 La faţa locului, deţinătorul autoturismului a declarat că a surprins copilul chiar în momentul în care deschidea portierele. Jandarmul şi poliţistul au stabilit că femeia aflată cu minorul este bunica acestuia, Niculina B., de 51 de ani din Medgidia.
 Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Medgidia, pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciunea comiterii faptei de tentativă de furt.

 Cu gândul la fier vechi, a văzut... gratii în faţa ochilor

 Miercuri, 03 martie a.c., ora 16.35, un subofiţer al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care asigura măsuri de pază şi protecţie instituţională la Parchetul d.p.l. Judecătoria Hârşova a sesizat mişcări suspecte la fosta întreprindere D.C.A., situată peste drum de instituţia păzită, pe şoseaua Constanţei.
 Jandarmul s-a deplasat imediat la clădirea întreprinderii unde l-a surprins, somat şi imobilizat pe Florin Petrică F., de 31 de ani din Hârşova, care tocmai demonta gratiile uneia dintre ferestrele clădirii. Luat la întrebări, bărbatul a declarat că avea de gând să ducă gratiile la un centru de colectare a fierului vechi. El a fost predat unei patrule mixte de ordine publică, formate dintr-un jandarm şi un agent al Poliţiei Hîrşova, fiind condus, pentru continuarea cercetărilor, la Poliţie.


 Prejudiciul a fost recuperat.

 Şi bun de cinste, şi cu banii luaţi

 Joi, 04 martie a.c., în jurul orei 2.00, un jandarm şi un poliţist aflaţi în patrulare în oraşul Hârşova, au fost sesizaţi că în satul Vadu Oii, în apropiere, se aude zgomot de scandal, în casa unui localnic.
 Ajunşi la faţa locului, oamenii în uniformă au stat de vorbă cu M.M.F., de 16 ani, care a declarat că i-au fost sustraşi 200 de lei din buzunarele hainei lăsate la cuier, în propria casă, lucru de care îl bănuieşte chiar pe bunul său prieten venit în vizită.
 Echipajul de ordine publică a stabilit că M.M.F. l-a primit acasă pe George L., 23 de ani, cu care s-a cinstit o vreme, iar la un moment dat, după mai multe pahare, a verificat totuşi şi buzunarele unei haine lăsate la cuier, constatând astfel că îi lipsesc 200 de lei. Gândindu-se că musafirul nu a stat degeaba cât timp a fost plecat după băutură, s-a gândit să îl dea pe mâna oamenilor legii. Tânărul bănuit s-a declarat nevinovat, însă cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Hârşova, pentru continuarea verificărilor. Ca urmare a controlului corporal, din buzunarele persoanei bănuite au apărut cei 200 de lei, George L. declarând, în cele din urmă, că a sustras banii din haina gazdei. Cercetările continuă, ca urmare a comiterii faptei de furt calificat.
 Prejudiciul a fost recuperat.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii