Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 04.11.2009

ro

04 Nov, 2009 18:04 980 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr. 92,
Constanţa, 04.11.09
B U L E T I N   I N F O R M A T I V

În perioada 02-04 noiembrie a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în Constanţa, Năvodari, Mangalia şi Hârşova 13 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 2.800 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.

„Seralişti“ fără voie...

Luni, 02 noiembrie a.c., ora 19.30, jandarmii aflaţi în zona Şcolii „Ion Jalea“ din Constanţa l-au surprins în incinta unităţii de învăţământ pe P.V., de 16 ani din Constanţa. Cel în cauză nu a putut să-şi justifice prezenţa în şcoală, drept pentru care a fost sancţionat cu avertisment, pentru pătrundere fără drept în incinta unei unităţi de învăţământ, cu încălcarea normelor de acces. În plus, minorului i s-a atras atenţia că în cazul în care va recidiva, riscă să încaseze o amendă usturătoare. Tot în aceeaşi situaţie a fost surprins o zi mai târziu, la aceeaşi şcoală şi la aceeaşi oră Florentin C., de 18 ani din Dobromir. A primit, de asemenea, un avertisment. 

 A „staţionat“ fără să „respecte“ indicatorul de oprire interzisă şi a fost amendat de... jandarmi

 Alexandru C., de 21 de ani din Constanţa a fost amendat cu 200 de lei, după ce a oprit la solicitarea jandarmilor aflaţi în patrulare luni, 02 noiembrie a.c., ora 22.00, în zona Palatului de Justiţie. Persoana în cauză căra un indicator de tip „oprirea interzisă“. Tânărul a declarat că dorea să mute indicatorul de circulaţie, montat iniţial lângă parcarea din spatele instituţiei, spunând că îl deranja locaţia în care fusese amplasat şi că a considerat că locul acestuia era în altă parte. În cele din urmă a fost amendat, însă nu pentru... oprire în loc interzis, ci pentru  ridicarea fără drept a unui indicator rutier. 
    
Cu prieteni şi duşmani...

În noaptea de marţi, 03 noiembrie, ora 22.40, locatarii de pe strada Rândunelelor, din Năvodari, au sesizat jandarmii cu privire la un bărbat care se aşezase pe trotuar, ascultând manele dintr-un aparat dat la maximum. Deplasându-se urgent la faţa locului, oamenii legii l-au surprins pe Candid C., de 43 de ani din Constanţa, cu un sistem audio portabil în funcţiune lângă el, în timp ce dansa şi cânta. „Spectacolul“ a luat sfârşit după ce bărbatul a încasat o amendă în valoare de 300 de lei.

Prea multă băutură... energizantă

Miercuri, 04 noiembrie a.c., ora 03.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe strada Negru Vodă din Mangalia a intervenit pentru a opri o încăierare izbucnită în faţa unui local din zonă. În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că vinovat de producerea scandalului se face Vasile T., în vârstă de 39 de ani din Mangalia, care consumase băuturi alcoolice, iar apoi a oprit pe stradă doi trecători şi i-a luat la bătaie. A fost amendat cu 500 de lei. 

Cu marfa pe bordură

Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe strada Romană din Hârşova l-a depistat pe Memet A., de 43 de ani din localitate, în timp ce oprea trecătorii aflaţi în zonă pentru a le vinde pantaloni şi ciorapi depozitaţi într-o sacoşă, pe bordură.
Luat la întrebări de jandarmi, cel în cauză nu a putut prezenta nici documente de provenienţă a mărfii, nici autorizaţie de comercializare. Bunurile au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar vânzătorul ambulant a fost sancţionat cu avertisment.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 
  
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii