Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 10.02.2009

ro

10 Feb, 2009 21:26 826 Marime text


MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108, Constanţa; tel. : 0241.618969, fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr. 13,
Constanţa, 10.02.09   
 
B U L E T I N   I N F O R M A T I V

Astăzi, 10 februarie a.c., în jurul orei 02.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea străzii Ion Corvin, din mun. Constanţa, a fost sesizat de o persoană că  cineva încearcă prin forţare să deschidă capota unui autovehicul Dacia.
Ajunşi la faţa locului jandarmii au observat o persoană care avea în mână un acumulator de maşină şi vroia să se ascundă. În urma verificărilor militarii au stabilit că acumulatorul auto provenea de la un autovehicul pe care Negiatin M., de 28 de ani, din Eforie, l-a deschis prin forţarea capotei. Cel în cauză a declarat că a sustras acumulatorul pentru a face rost de bani.
Ca urmare, au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea faptei de furt calificat, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
****** Astăzi, 10 februarie a.c., în jurul orei 02.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare, a observat în apropierea localităţii Galeşu, pe malul drept al Canalului Dunăre Marea Neagră, două persoane care tăiau cu ajutorul unui aparat tip autogen, bucăţi dintr-o conductă folosită la irigaţii. La vederea jandarmilor, cei doi au abandonat lucrurile, au fugit dar au fost prinşi de jandarmi după aproximativ 200 de metri. La faţa locului au fost găsite 3 bucăţi de conductă  în lungime totală de 1,5 metri, o lopată, un târnăcop, un ciocan, un aparat de tăiat fier tip autogen, 2 tuburi de oxigen, o butelie de aragaz şi în imediata apropiere un autovehicul Dacia breack.
 Cei doi, Ion C., de 26 de ani, din localitatea Poarta Albă şi Gheorghiţă B., de 34 de ani, din localitatea Nazarcea au declarat că doreau să vândă bucăţile de conductă la un centru de colectare a fierului vechi pentru a face rost de bani.


 Obiectele găsite au fost predate pe bază de proces verbal la un centru de colectare a fierului vechi din Medgidia.
Ca urmare, au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea faptei de furt calificat şi distrugere, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii