Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 12.05.2009

ro

12 May, 2009 18:10 613 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.40
 Constanţa, 12.05.09
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
În perioada 05-12 mai a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 43 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 7.300 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.


A uitat de reclamaţie
Duminică, 10 mai a.c., ora 04.00, Florin F., de 41 de ani din Bucureşti a apelat numărul unic de urgenţe 112, reclamând că se află cazat la un hotel din Mamaia şi este agresat de mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate pentru confirmare, bărbatul a adresat injurii forţelor de ordine, adăugând că nu s-a întâmplat nimic, de fapt. A fost amendat cu 1.000 de lei.

A dat muzica tare, dar a lăsat-o mai... moale la vederea jandarmilor
 Vineri, 08 mai a.c., ora 23.45, un echipaj de jandarmi a fost sesizat că, din apartamentul unui bărbat din Eforie Nord, muzica dată la maximum deranjează familiile vecinilor. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au încercat să stea de vorbă cu Adrian B., de 37 de ani, însă acesta a declarat că nu recunoaşte nimic, drept pentru care, după ce au fost consultaţi mai mulţi martori, cel în cauză a fost sancţionat cu 500 de lei.
 


O bere gratis poate costa cât o… amendă
 Miercuri, 06 mai a.c., ora 11.00, jandarmii aflaţi în patrulare pe bulevardul 1 Mai din Constanţa au observat în apropierea Centrului de Scafandri un bărbat care se cinstea pe trotuar dintr-o sticlă de bere de un litru. Eusebiu Daniel B., de 32 de ani din Constanţa a fost sancţionat cu avertisment, declarând că recunoaşte fapta şi o regretă. Cu toate acestea, patru zile mai târziu (10 mai, ora 8.40), a fost depistat în acelaşi loc, servindu-se dintr-o sticlă de bere de doi litri. De data aceasta, el a spus jandarmilor că a primit băutura de pomană şi că a trebuit să o bea, ca să nu fie păcat. După ce s-a „spovedit“, a fost amendat cu 200 de lei.

 Căutătorii de… comori
 Doi bărbaţi din Castelu, cu vârste de 26 şi 31 de ani au fost sancţionaţi de jandarmi, după ce au fost surprinşi în apropierea traseului unei conducte magistrale a S.C. Conpet S.A. Ploieşti. Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare luni, 11 mai a.c. pe raza localităţii Castelu i-a observat pe Sorin N. şi Ştefăniţă B. pe un teren din apropierea conductei magistrale, în timp ce recoltau reziduuri cu aspect şi miros de produs petrolier, dintr-o groapă Cei doi au primit câte un avertisment şi li s-a adus la cunoştinţă riscul la care se expun şi care le pune vieţile în pericol.

 Paşi prin economia de… tarabă
  Joi, 07 mai a.c., ora 16.00, jandarmii aflaţi în patrulare în apropierea Judecătoriei Medgidia l-au depistat pe Florin Teodor H., în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, care oprea trecătorii din zonă pentru a le oferi spre vânzare o drujbă. Luat la întrebări de jandarmi, cel în cauză nu a putut prezenta nici documentele de provenienţă a mărfii, şi nici autorizaţia de comercializare. A fost condus la sediul din Medgidia al Jandarmeriei, unde a fost sancţionat, iar drujba a fost confiscată.
 Şi la Hârşova, jandarmii au sancţionat o faptă similară luni, 11 mai a.c., ora 08.00, după ce l-au surprins pe Sali C., de 40 de ani din localitate pe strada Plantelor, vânzând dintr-o sacoşă de rafie pături, prosoape, costume blue-jeans şi bluze. El a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un en-gross din Bucureşti, dar că nu mai deţine nici un fel de document de achiziţie. Marfa a fost confiscată.
 
Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii