Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 15.04.2009

ro

15 Apr, 2009 22:53 752 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA „GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108, Constanţa; tel. : 0241.618969, fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.32, Constanţa, 15.04.09

 B U L E T I N   I N F O R M A T I V

 În perioada 06-14 aprilie, a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 63 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 8.400 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, practicarea relaţiilor sexuale în vederea obţinerii de foloase materiale, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.

· Vineri, 10 aprilie a.c., ora 01.15, Ali S., de 21 de ani din Năvodari, a fost surprins de jandarmi pe strada Albinelor, din localitate, în timp ce tulbura liniştea locuitorilor, folosind gesturi obscene şi expresii jignitoare. În plus, mai multe persoane s-au plâns jandarmilor că persoana în cauză a ameninţat cu acte de violenţă. Tânărul a fost sancţionat cu 500 de lei. Pentru o faptă asemănătoare, a fost sancţionat la Cernavodă şi Nicolae P., de 29 de ani din localitate, care nu se află la prima faptă de acest gen.

· Sâmbătă, 11 aprilie a.c., ora 00.10, jandarmii aflaţi în patrulare în parcul din centrul oraşului Constanţa (teatrul Fantasio) au încercat să îl legitimeze pe Solomon S., de 19 ani, din Medgidia. Acesta a adus injurii şi ameninţări jandarmilor, menţionând că aceştia nu sunt abilitaţi să îi ceară să prezinte actele de identitate. Ţinând cont de faptul că tânărul a refuzat să se legitimize, a fost sancţionat cu 300 de lei. O oră mai târziu şi în acelaşi loc, a fost sancţionat pentru o faptă similară tot cu 300 de lei şi Gabriel M., de 25 de ani din Constanţa. 

· Pentru încălcarea normelor legale de acces în incinta unei unităţi de învăţământ, jandarmii l-au sancţionat cu 500 de lei pe Silvian Gheorghe B., de 20 de ani din Cernavodă,  depistat luni, 06 aprilie a.c., ora 14.30, în curtea Şcolii nr. 2 din localitate.

· Tot la Cernavodă, pe terenul de sport al Şcolii nr. 1, Marius şi Ionel F., de 26 de ani din localitate au fost surprinşi de o patrulă de jadarmi luni 06 aprilie, a.c., ora 17.00, aducând injurii unui cadru didactic. Pentru această faptă au fost amendaţi cu câte 200 de lei.

· Joi, 09 aprilie, a.c., Nicolae A., de 58 de ani din Medgidia, aflat la bancomatul din faţa Judecătoriei Medgidia a început să injure oamenii care îi treceau prin faţă, supărat că aparatul nu îi execută comenzile. Jandarmii care asigură măsurile de ordine publică în instituţie i-au cerut să se calmeze, însă bărbatul aflat în stare de ebrietate s-a enervat şi mai tare şi a încercat să se opună, mai ales când i s-a cerut să se legitimeze. În cele din urmă discuţia a continuat la sediul din Medgidia al Jandarmeriei, cu atât mai mult cu cât cel în cauză nu avea asupra lui nici un document de identitate. Nicolae A. a declarat că îi pare rău de fapta comisă, scuzându-se că ar trebui să se monteze şi ATM-uri pentru oameni „obosiţi“, astfel încât să nu mai apară neînţelegeri pe viitor. A fost amendat cu 200 de lei.

· Joi, 09 aprilie, a.c., mai mulţi trecători aflaţi în Autogara Sud Constanţa au sesizat un echipaj al jandarmilor, indignaţi de înjurăturile unui tânăr. Depistat de oamenii în uniformă, Constantin Z., de 31 de ani din Murfatlar a declarat că s-a supărat atât de tare pe o cunoştinţă care l-a făcut hoţ, încât a început să înjure cât îl ţinea gura. Pentru toate acestea a încasat o amendă de 200 de lei.  
  
 Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi şi poliţişti dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 

 COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii