Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 20.07.2009

ro

20 Jul, 2009 18:38 582 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.58
 Constanţa, 20.07.09
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
La sfârşitul săptămânii trecute, echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zona turistică Eforie 34 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 6.100 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.

Au cerut şi li s-a... dat
Duminică, 13 iulie a.c., ora 13.00, Florin D., de 18 de ani din Eforie a fost surprins de o patrulă de jandarmi în zona hotelului Belona, în timp ce apela în mod repetat la mila publicului, pentru a obţine foloase materiale. Luat la întrebări de jandarmi, el a declarat că s-ar mulţumi să primească de pomană doar produse alimentare, numai că este cald, mâncarea se poate altera, drept pentru care i se pare mai igienic să ceară bani. În situaţii similare au mai fost surprinşi în acelaşi loc, între orele 13.00-15.00, Gina B., de 23 de ani din Eforie şi Călin A., în vcârstă de 20 de ani, din Constanţa. Ei au primit sancţiuni de la 100 la 200 de lei.

L-a călcat pe... umbră
 Sâmbătă, 12 iulie a.c., ora 12.20, Marian B., de 24 de ani din Eforie a fost sancţionat cu o amendă de 200 de lei pentru injurii şi expresii jignitoare aduse unei persoane necunoscute, pe plaja din zona hotelului Acapulco. Cel în cauză spune că a reacţionat în acest mod pentru că necunoscutul s-a uitat urât la el.
 Pe aceeaşi plajă, două ore mai târziu, a fost amendat tot cu 200 de lei şi Florin V., în vârstă de 44 de ani din Ploieşti, surprins în timp ce înjura mai mulţi tineri, pentru că joacă fotbal pe nisip.

A  văzut doar jumătatea goală a paharului…
Alexe D., în vârstă de 22 de ani din Eforie se afla sâmbătă, 12 iulie a.c., în jurul orei 11.00 la barul unei terase de pe faleza din Eforie, iar la un moment dat s-a supărat pe femeia care servea băuturi şi a început să o injure pentru că paharul de bere din faţa lui nu fusese umplut. Mai mulţi cetăţeni aflaţi la mesele din jur au sesizat un echipaj al jandarmilor, care l-au amendat pe cel în cauză cu 250 de lei.

Distracţie cu iz de scandal…


Jandarmii aflaţi în patrulare pe faleza de la Eforie au intervenit în mai multe rânduri în noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iulie), pentru aplanarea unor scandaluri izbucnite în vecinătatea unor localuri din zonă.
În urma acestor intervenţii, au fost calmaţi şi sancţionaţi pentru provocare şi participare la scandal Leonard M., de 22 de ani  din Constanţa, dar şi Florin A. de 27 ani şi Andrei B., de 25 de ani din Floreşti (jud. Prahova), pe de o parte şi Marin A. în vârstă de 29 de ani şi Mircea A., de 28 de ani, ambii din Bucureşti, pe de altă parte. 

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 


 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii