Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 28.10.2009

ro

28 Oct, 2009 20:04 1172 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.89
 Constanţa, 28.10.09
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
În zilele de 26 şi 27 octombrie a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în Constanţa, Neptun, Eforie, Medgidia şi Hârşova 13 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 3.100 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.

M-am plictisit..., să vină  poliţiştii şi jandarmii.... 
Marţi, 27 octombrie a.c., ora 01.25, printr-un apel telefonic, Ion S. de 45 de ani, din Neamţ, a sesizat că se află pe strada Meşteru Manole din Constanţa şi că este agresat de mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj auto, (format dintr-un poliţist şi jandarm) care, a constatat că cele menţionate de persoana în cauză nu se adeveresc, în plus acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate. După câteva minute, Ion S., a spus că a vrut să vadă cât de repede ajung la el oamenilor legii. Pentru alarmarea fără motiv, bărbatul a fost sancţionat cu suma de 100 lei.

Supărat,... supărat sunt Doamne, iarăşi supărat…
Jandarmii din Hârşova au desfăşurat luni, 26 octombrie, a.c. acţiuni de depistare şi sancţionare a comerţului neautorizat. Astfel, în jurul orei 10.30, pe strada Vadului, din localitate au surprins “o prietenă” mai veche,  Femis A., de 20 de ani, din Hârşova, care oprea trecătorii din zonă şi încerca să le ofere spre vânzare, tricouri, pantaloni şi alte bunuri. Luată la întrebări, femeia nu a putut prezenta documente de provenienţă a mărfii. În plus, nu deţinea nici autorizaţie de comercializare a mărfii.  Deoarece nu este la prima întâlnire cu jandarmii a fost sancţionată cu suma de 1000 lei, iar bunurile au fost indisponibilizate în vederea confiscării, dar nu înainte de a se da în “spectacol”, cu strigăte şi urlături. Pentru această prestaţie a mai fost recompensată, suplimentar, cu suma de 300 lei.  
Pentru aceeaşi faptă, a fost sancţionat şi în ziua de 27.10.2009, ora 15.00 şi Z. Gheorghe, de 43 ani din Bacău, care a fost surprins de patrula mixtă, politist, jandarm,  în zona Autogării Sud Constanţa, în timp ce comercializa mai multe bunuri. Supărat, în primul rând că a rămas fără bunuri şi că este şi sancţionat cu 1000 lei, bărbatul a început să le reproşeze oamenilor legii că au ceva cu el. I s-a atras atenţia că nu este la prima faptă de acest gen şi de aceea a fost sancţionat. Nu s-a oprit pâna nu a mai fost sancţionat, suplimentar, cu suma de 200 lei, pentru tulburarea liniştii publice.

Un pahar de răchie amestecat cu scandal = ... un cocktail exploziv 
Marţi, 27 octombrie a.c., ora 23.10, jandarmii aflaţi în patrulare pe strada Midiei din Năvodari, în apropierea unui bar, au intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între  Nicolae F., de 40 ani, din localitate, aflat în stare de ebrietate şi barmanul localului, cel din urmă refuzând să-l mai servescă deoarece a început să înjure şi să facă scandal. Prin urmare, bărbatul s-a calmat la aflarea  sancţiunii în valoare de 300 de lei, pentru injurii, provocare şi participare efectivă la scandal.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.


 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 


 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii