Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Ajutoare de nădejde pentru jandarmi

ro

20 Dec, 2010 23:57 730 Marime text
În prezent luptătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au la dispoziţie cinci câini special antrenaţi (rasa ciobănesc german) pentru misiunile de patrulare, însoţire şi aplanare stări conflictuale, precum şi pentru operaţiuni de urmărire.

Recent, padocul de câini a fost completat cu două exemplare pregătite la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea" de la Sibiu. Dresajul pregătitor a fost început de cadrele specializate ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, iar perfecţionarea a fost făcută la Sibiu. Mabanu şi Mozi au urmat dresaje intense, iar în prezent participă la asigurarea ordinii la competiţii sportive, cât şi la asigurarea ordinii publice în cadrul unor misiuni care implică aglomerări de persoane. Cele două exemplare canine sunt antrenate şi pentru situaţii în care ordinea publică a fost grav tulburată.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a făcut demersuri pentru a aduce încă trei câini, care vor fi specializaţi pentru misiunile de patrulare, însoţire şi aplanare stări conflictuale, precum şi în operaţiuni de urmărire. Plutonier major Dumitru Carteleanu, plutonier major Adrian Bodnarencu, plutonier major Cătălin Constantin Ursu, plutonier Victor Maftei, plutonier Nicolae Manta, sergent major Eugen Tofan şi sergent major Marius Ciupic asigură câinilor toate condiţiile necesare într-un padoc, la marginea oraşului, unde există şi un poligon de pregătire.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii