Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ I.J.J. Constanta, 20.05.2010

ro

20 May, 2010 17:58 1107 Marime text

Aproape 100 de tineri şi-au depus până în prezent dosarele la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru a susţine examenele de admitere pe cele 409 locuri în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, la arma „Jandarmi". Campania de recrutare se află în plină desfăşurare..

Cei mai mulţi candidaţi sunt elevi de clasa a -XII-a. În etapa următoare, ei vor susţine testarea psihologică, iar apoi vor fi supuşi examinărilor medicale. Ulterior, candidaţii declaraţi admişi la cele două probe vor susţine probele de concurs ale examenului de admitere, la instituţiile de învăţământ.

Faţă de anul trecut, numărul de candidaţi înregistrează o creştere de 30%. Specialiştii Serviciului Resurse Umane şi Pregătire au întocmit deja 25 de dosare pentru candidaţi care au optat pentru Academia de Poliţie Alexandru Iona Cuza, Bucureşti (100 de locuri pentru bărbaţi şi femei), iar alţi 70 de candidaţi au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani (159 de locuri, bărbaţi şi femei, fără discriminare) şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (150 de locuri, fără discriminare). În plus, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru sesiunea de admitere 2010 şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe 18 locuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Lista detaliată a ofertei educaţionale, a criteriilor şi a altor precizări poate fi consultată de persoanele interesate şi pe pagina web a Jandarmeriei Constanţa[2].

Candidaţii care solicită înscrierea la concurs pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, până la data de 31.05.2010, iar cei care doresc să participe la concurs la Şcolile Militare de Subofiţeri, se pot prezenta până la data de 30.06.2010.

Se pot adresa pentru recrutare, tinerii care au vârsta de până la 27 ani, împliniţi în anul participării la concurs, care posedă diplomă de bacalaureat (inclusiv elevii claselor a XII - a care nu au susţinut examenul de bacalaureat).

Datele cu caracter suplimentar vor fi aduse în timp util la cunoştinţa persoanelor selecţionate.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

*NOTĂ PENTRU EDITOR:

anunţul de recrutare este prezentat în anexă, pentru o mai bună informare a publicului-ţintă.

ANUNŢ RECRUTARE

Vă facem cunoscut faptul că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, (tel. 0241/618969 int. 24557 sau 24537), selecţionează candidaţi, pentru sesiunea de admitere 2010, în instituţiile de învăţămănt ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, la arma ,,Jandarmi', astfel:

  • Academia de Poliţie „Al. I. Cuza" Bucureşti - Facultatea de Poliţie, arma Jandarmi, specializarea "Ordine şi siguranţă publică", învăţământ de zi - 100 locuri pentru bărbaţi şi femei, fără discriminare, din care 8 locuri pentru cetăţenii de etnie maghiară şi 5 locuri pentru cetăţeni de etnie rromă;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, 159 de locuri, pentru bărbaţi şi femei, fără discriminare,din care 5 locuri pentru cetăţeni de etnie rromă;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, 150 de locuri, pentru bărbaţi şi femei, fără discriminare,din care 5 locuri pentru cetăţeni de etnie rromă;

La recrutare, candidaţii de etnie rromă vor depune pe lângă documentele specifice şi o adeverinţă din partea unor organizaţii legal constituite ale rromilor, din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie.

Candidaţii care solicită înscrierea la concurs pentru Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza', se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, până la data de 31.05.2010, iar cei care doresc să participe la concurs la Şcolile Militare de Subofiţeri, se pot prezenta până la data de 30.06.2010.

Datele cu caracter suplimentar, vor fi aduse în timp util la cunoştinţa persoanelor selecţionate. Candidaţii selecţionaţi, vor intra în posesia tematicii şi bibliografiei de concurs la data luării în evidenţa unităţii. Se pot adresa pentru recrutare, tinerii care au vârsta de până la 27 ani, împliniţi în anul participării la concurs, care posedă diplomă de bacalaureat (inclusiv elevii claselor a XII - a care nu au susţinut examenul de bacalaureat).

Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituţiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Române- curs de zi -candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:

1. Să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

2. Să cunoască limba română scris şi vorbit;

3. Să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

4. Să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;

5. Să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs;

6. Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

7. Să fi obţinut la purtare, pe durata studiilor liceale, media generală de minimum 8 (opt);

8. Să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic;

9. Să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

10. Să nu aibă antecedente penale,sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

11. Să aibă înălţimea de minimum 1,65 m. bărbaţii şi 1,60 m. femeile.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi, pentru sesiunea de admitere 2010, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile M.A.I., astfel:

Ø Academia Tehnică Militară Bucureşti - 46 locuri pentru bărbaţi şi femei fără discriminare din care :

- Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament:

  • 6 locuri armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului (5 locuri alocate Jandarmeriei Române);
  • 7 locuri blindate, automobile şi tractoare (3 locuri alocate Jandarmeriei Române);
  • 5 locuri aeronave şi instalaţii de aviaţie;
  • 5 locuri echipamente şi instalaţii de aviaţie;

- Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare:

  • 3 locuri transmisiuni (alocate Jandarmeriei Române);
  • 20 loc calculatoare şi sisteme informative pentru apărare şi securitate naţională (1 loc alocat Jandarmeriei Române);

Ø Academia Forţelor Terestre " Nicolae Bălcescu" Sibiu - 19 locuri pentru bărbaţi şi femei fără discriminare din care:

- Ştiinţe militare şi informaţii :

  • 9 locuri managementul organizaţiei (3 locuri geniu, 3 locuri transmisiuni, 3 locuri NBC);
  • 5 locuri management economico - financiar (3 locuri alocate Jandarmeriei Române);

- Ştiinţe Administrative:

  • 5 locuri administraţie publică.

Ø Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" Braşov - 20 locuri pentru bărbaţi şi femei fără discriminare din care:

  • 10 locuri management în aviaţie - aviaţie piloţi de elicoptere;
  • 10 locuri managementul traficului aerian - aviaţie nenaviganţi;

Ø Institutul Medico - Militar - 5 locuri - medicină.

Ø Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti - 18 locuri bărbaţi şi femei fără discriminare, din care:

  • 2 locuri auto (alocate Jandarmeriei Române);
  • 8 locuri tehnică de comunicaţii (2 locuri alocate Jandarmeriei Române);
  • 6 locuri tehnică de calcul;
  • 2 locuri construcţii;

Ø Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" - 10 locuri bărbaţi şi femei fără discriminare din care:

  • 10 locuri aeronave şi motoare de aviaţie.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul universitar pot fi depuse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa până la data de 31.05.2010, iar pentru şcolile postliceale până la data de 30.06.2010.

anunţul de recrutare face parte din buletinul informativ şi poate fi consultat în pagina a-II-a

http://www.jandarmeriaconstanta.ro/anunturi.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii