Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Joi, 04 Octombrie 2012

ro

04 Oct, 2012 19:27 1020 Marime text

Miercuri, 03 octombrie a.c., ora 17.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe strada Traian, în apropierea Muzeului Marinei din municipiul Constanţa, a observat trei tineri care care au început să se agite şi au schimbat direcţia de mers la vederea militarilor. Unul dintre ei a aruncat pe jos un pliculeţ în care se afla un praf alb. Imediat, ei au fost opriţi, blocaţi şi legitimaţi şi li s-a făcut controlul corporal sumar.

Asupra lui Ionuţ L., de 21 de ani, Ergean A., de 22 ani şi Liviu P., de 21 ani, din Constanţa au fost găsite cinci pliculeţe (unu, respectiv trei şi unu), cu miros suspect (posibil substanţe etnobotanice, mefedronă). Au declarat că au achiziţionat plicurile pentru un prieten care este consumator de substanţe etnobotanice, cu scopul de a-i face o farsă.......

Celor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare a faptelor. Documentele şi substanţele descoperite asupra lor vor fi înaintate Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Deoarece în zona respectivă se află şi două unităţi şcolare, jandarmii constănţeni vor acorda o atenţie sporită persoanelor suspecte, care-şi fac apariţia în apropierea instituţiilor de învăţămînt.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

***

Începând de miercuri, 10 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, prin căpitanul Gili Pană, ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii, va demara în unităţile de învăţămînt campaniile „Evitaţi întâlnirea cu drogurile", şi „Violenţa un drum către nicăieri". Ofiţerul se va întâlni cu elevii liceului Teoretic „Ioan Cotovu" şi „Carsium", din Hîrşova, cu care va discuta despre prevenirea şi combaterea consumului de substanţe halucinogene şi combaterea violenţei în şcoli. Această activitate va continua luni, 15 septembrie, la Grupul Scolar "C.A. Rosetti" şi la Şcoala Remus Opreanu din Constanţa. Reamintim că această campanie de prevenire a consumului de substanţe halucinogene a fost lansată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa la finele anului 2007, avînd sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. În ultimii doi ani ofiţerul a desfăşurat peste 130 de asfel de prezentări în şcolile din judeţul Constanţa.

Programul desfăşurat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.

La nivelul judeţului Constanţa, cpt. Gili Pană a stabilit contacte în plan local cu reprezentanţii Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Anti Drog Constanţa, cu Societatea Română de Crucea Roşie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea colaborării pentru prevenirea consumului de droguri în rândul cetăţenilor, adulţi sau adolescenţi.

Căpitan Gili Pană este specializat ca formator antidrog, în urma unui stagiu Phare desfăşurat în urmă cu cinci ani, la Bucureşti, sub îndrumarea unor formatori ai Jandarmeriei Franceze şi experţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog.

Urmează ca la solicitarea instituţiilor de învăţământ din judeţ să poată fi prezentate informări în acest sens atât copiilor, adolescenţilor, părinţilor acestora, cât şi cadrelor didactice sau autorităţilor locale interesate.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii