Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Luni, 12 Noiembrie 2012

ro

13 Nov, 2012 00:58 1042 Marime text

Vineri, sâmbătă şi duminică, 09-11 noiembrie a.c., 50 de jandarmi constăţeni au participat la misiuni de asigurare şi menţinere a ordinii publice la trei întâlniri sportive şi la un eveniment promoţional, cu public numeros. Totodată, jandarmii au fost prezenţi şi în zonele de patrulare din municipiul Constanţa şi Năvodari, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Hârşova, Techirghiol, Mihail Kogălniceanu, Târguşor, Corbu şi Oltina. Pe durata misiunilor de menţinere a ordinii publice şi prevenire a faptelor antisociale, jandarmii au aplicat 40 de sancţiuni, în valoare de 7.500 de lei. Cele mai multe dintre abaterile constatate fac referire la consum de băuturi alcoolice, tulburare a ordinii publice şi cerşetorie.

***

Pe durata întâlnirilor sportive găzduite de stadionul ITC şi Sala Sporturilor din Constanţa au participat aproximativ 2.000 de spectatori, fără a se înregistra evenimente deosebite. În ceea ce priveşte desfăşurarea acţiunii promoţionale care a avut loc în parcarea Sălii Sporturilor, jandarmii au surprins doi bărbaţi care consumau băuturi alcoolice în public, aceştia fiind amendaţi cu 200 de lei.

***

Vineri, 10 noiembrie, ora 16.00, în staţia de autobuz din Gară, mai mulţi pasageri ai mijloacelor de transpot în comun au fost ameninţaţi şi înjuraţi de un tânăr de 23 de ani din Constanţa. Ciprian-Marian D. a fost imediat oprit, calmat şi legitimat de jandarmi.

El a declarat că dorea să urce într-un autobuz cu numărul 40, moment în care ar fi fost împins de persoanele care doreau să coboare. Astfel, tânărul s-a enervat, a strigat că a fost călcat pe picioare şi a început să ameninţe şi să înjure în stânga şi în dreapta.

În cele din urmă, jandarmii i-au aplicat o sancţiune de 200 de lei.

***

Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., 21.20, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zona Pasajului pietonal de la Gară, a surprins un bărbat care oprea trecătorii din zonă, pentru a le adresa cuvinte jignitoare. Mai mult, Constantin G., de 54 de ani din Constanţa, avea în mână o sticlă de ţuică, de un litru, iar trecătorii care îi refuzau invitaţia la „una mică" erau înjuraţi.

Ca urmare, el a fost sancţionat cu 500 de lei.

***

Marţi, 13 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte întâlnirea de volei feminin CS Volei 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo Kazan (Rusia), din cadrul competiţiei Champions League.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică din imediata apropiere a arenei sportive participă 20 de jandarmi. În plus, la solicitarea organizatorilor, vor fi luate măsuri de restricţie a circulaţiei rutiere pe bulevardul Tomis şi strada Decebal, în zona Sălii Sporturilor, precum şi în parcarea din vecinătate, cu începere de la ora 10.00.

Potrivit organizatorilor, se estimează prezenţa a 2.000 de spectatori, dintre care 500 de suporteri ai echipei oaspete.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii