Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Luni, 19 Noiembrie 2012

ro

19 Nov, 2012 16:21 1148 Marime text
În perioada 12 - 18 noiembrie a.c., jandarmii constănţeni au participat la mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, pe raza localităţilor Constanţa, Hîrşova, Mangalia, Medgidia şi Mihail Kogălniceanu.
Cu ocazia acestor acţiuni, jandarmii au constatat un număr de 25 de contravenţii, fiind aplicate 20 de amenzi, în valoare totală de 5.500 RON.
Cele mai multe dintre abaterile constatate fac referire la tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Echipajele de jandarmi vor acţiona în continuare pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
****
Timp de două zile, (16-17 noiembrie) jandarmii constănţeni au însoţit angajaţii Direcţiei Silvice Constanţa, în zona Mihail Kogălniceanu. Acţiunile au avut drept scop prevenirea tăierilor ilegale de arbori, din fondul forestier de stat.
****
Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., jandarmii aflaţi în patrulare în zona Gară au surprins doi bărbaţi care opreau trecătorii, pentru a le oferi, spre vânzare, diverse pachete de ţigări. În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că pachetele cu ţigări nu aveau timbre fiscale specifice autorităţilor româneşti.
Ionel G., de 36 de ani şi Dalcîran S., de 30 de ani, ambii din Constanţa s-au ales cu marfa confiscată (12000 de ţigarete), iar jandarmii au întocmit documentele necesare continuării cercetărilor de către autorităţile competente.

În Piaţa Griviţei jandarmii au confiscat, în lipsa autorizaţiilor, mai multe articole de îmbrăcăminte (15 perechi de ciorapi) şi patru parfumuri, de diferite mărci, susceptibile de a fi contrafăcute. Comercianţii ambulanţi, Ghiulşen V., de 35 de ani şi Săndel S., de 38 de ani, au fost amendaţi cu 1.000 de lei, iar bunurile le-au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Sancţiuni similare au fost aplicate, duminică, 18 noiembrie, la Hârşova, lui Ştefan G. de 33 de ani, şi Ştefan G., de 24 de ani, ambii din Târgu Mureş, prinţi în timp ce vindeau şapte haine de piele în zona centrală a oraşului, fără documente de provenienţă şi autorizaţii de comercializare. Cu marfa confiscată (mai multe perechi de încălţăminte) s-a ales şi Aişe A., de 32 de ani, din Hârşova.

****
Sâmbătă, 17 noiembrie, a.c., 15 jandarmi au asigurat măsurile de ordine publică la Sala Sporturilor din Constanţa, la meciurile dintre BC Farul Constanţa - CS Energia Rovinari, din cadrul Ligii Naţionale de baschet, respectiv volei masculin volei masculin C.V.M. Tomis Constanţa - Phoenix Şimleu, din cadrul Diviziei A1.
Alţi opt jandarmi au fost prezenţi la Sala Sporturilor duminică, 18 noiembrie, pe parcursul întâlnirii de handbal masculin dintre HCM Constanţa şi CSM Ploieşti.

****
Duminică, 18 noiembrie, la Năvodari, 45 de jandarmi au asigurat măsuri de ordine publică la Năvodari, în Parcul Central, pe durata desfăşurării unui miting de protest. Pe timpul desfăşurării adunării publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii