Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Vineri, 11 Februarie 2011

ro

11 Feb, 2011 17:48 992 Marime text

Astăzi, 11 februarie a.c., căpitan Gili Pană, ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa) participă la Şcoala cu clasele I-VIII Remus Opreanu în faţa copiilor şi cadrelor didactice la o întâlnire cu tema „Evitaţi întâlnirea cu drogurile". Activitatea survine în urma solicitărilor în creştere, venite în ultima perioadă pe adresa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa pentru îmbunătăţirea comunicării dintre adulţi şi copii, în ceea ce priveşte pătrunderea substanţelor psihoactive în comunitate.

Actualul program desfăşurat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.

La solicitarea instituţiilor de învăţământ, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa pot prezenta informări în acest sens atât copiilor, adolescenţilor, părinţilor acestora, cât şi cadrelor didactice sau autorităţilor locale interesate.

În anul 2010, au avut loc 97 de astfel de întâlniri cu elevi din Constanţa, Ovidiu, Cumpăna, Techirghiol, Medgidia, Hârşova şi Cernavodă.

NOTĂ PENTRU EDITOR

Căpitan Gili Pană este specializat ca formator antidrog, în urma unui stagiu Phare desfăşurat în urmă cu trei ani, la Bucureşti, sub îndrumarea unor specialişti ai Jandarmeriei Franceze şi experţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog.

În anul 2010, în perioada ianuarie-iunie şi octombrie-decembrie 2010, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a realizat un studiu prin metoda chestionarului, studiu în care au fost incluşi 996 de subiecţi, dintr-un total de 4.000. Marja de eroare a rezultatelor a fost de ± 3%. Grupul testat a fost eşantionat în cercetarea sistematică pe subcategorii reprezentative (1/1) legate de sex, vârstă (11-13, respectiv 15-18 ani) şi apartenenţă la diferite unităţi de învăţământ, din comunităţi rurale şi urbane de minimum 5.000 de locuitori, în care membrii dau dovadă de coeziune socială. Dintr-un total de opt itemi, studiul prezentat publicului cuprinde răspunsurile formulate la patru întrebări:

1. Aţi fi dispus(ă) să acordaţi sprijin unei persoane care utilizează droguri?

2. Utilizatorii căror substanţe (licite/ilicite) vă deranjează când vă gândiţi la persoane care consumă droguri?

3. Doriţi să vă implicaţi pentru a determina oprirea consumului de droguri?

4. Cum caracterizaţi demersul Jandarmeriei de prevenire şi combatere a consumului de droguri?

Şapte elevi constănţeni din 10 doresc să se implice pentru a determina oprirea consumului de droguri. Totodată, 71% dintre tinerii chestionaţi se arată dispuşi să acorde sprijinul necesar persoanelor care utilizează droguri şi care se confruntă cu efecte nefaste, ce le pun sănătatea şi viaţa în pericol.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii