Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Vineri, 13 Mai 2011

ro

13 May, 2011 22:59 971 Marime text
Joi, 12 mai a.c., ora 11.00, la Palatul de Justiţie Constanţa s-a prezentat un bărbat de 37 de ani din Constanţa, cu o geantă găsită pe faleză.

Când a văzut jandarmii care asigură paza şi protecţia instituţională a instanţelor, Grigoraş T. a declarat că a găsit geantă neagră în apropierea „Plajei 3 Papuci". Acesta a mai declarat că a deschis geanta, în interiorul acesteia gasind o robă de culoare neagră şi mai multe documente.

Pentru că în interior a găsit roba de instanţă, bărbatul s-a gândit că persoana care a pierdut geanta este avocat şi că poate fi găsită la Palatul de Justiţie. Prin urmare, a predat geanta jandarmilor care, în prezenţa unui martor asistent au verificat conţinutul acesteia. În interior au fost găsite mai multe documente care aveau trecut în antet numele şi datele de identificare ale unei societăţi comerciale. Ca urmare a verificărilor, a rezultat că servieta a fost pierdută de Lilica F., jurist la societatea comercială respectivă, cu sediul social în judeţul Buzău.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de jandarmi, la Palatul de Justiţie s-a prezentat în scurt timp juristul, care a mulţumit jandarmilor şi constănţeanului binevoitor, pentru ajutorul dat în descoperirea genţii.

************

În perioada 13 - 15 mai a.c, 70 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la mai multe manifestaţii sportive.

Astfel, vineri, 13 mai, militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa asigură măsuri de ordine publică la partidele de fotbal dintre Callatis Mangalia - F.C. Râmnicu Sărat şi C.S. Eforie - A.B.C. Stoiceşti (Liga a treia de fotbal). Întrecerile sunt programate pe stadionul din Mangalia, respectiv Eforie, cu începere de la ora 18.00.

Sâmbătă, 14 mai, cu începere de la ora 11.00, jandarmii asigură măsuri de ordine publică la meciul de rugby dintre R.C.J. Farul Constanţa-R.C.M. Timişoara.

Tot sâmbătă, alţi jandarmi asigură măsuri specifice la Sala Sporturilor din Constanţa, unde, de la ora 18.00, H.C.M. Constanţa întâlneşte C.S.M. Oradea (Liga Naţională de Handbal Masculin).

Duminică, 15 mai, cu începere de la ora 11.00, jandarmii sunt prezenţi la Sala Sporturilor din Constanţa, unde, echipa de handbal feminin Tomis Constanţa întâlneşte HC. Dunărea Brăila (Liga Naţională de Handbal Feminin).

Pentru prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării partidelor sportive, potrivit legii, se interzice spectatorilor:

•să intre pe terenul de joc;

•să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, urmat de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine;

•să escaladeze gardul dinspre terenul de joc;

•să afişeze sau să arboreze inscripţii, embleme, pancarde, bannere, steaguri sau materiale de publicitate vizuală cu caracter naţionalist, xenofob, rasist, sau de altă natură, care pot incita la discriminări de orice fel sau violenţă publică;

•să introducă în incinta arenei sportive băuturi alcoolice, făclii, artificii, petarde sticle, materiale explozive, incendiare ori fumigene, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care conduc la producerea actelor de violenţă;

•să arunce cu obiecte de orice natură în teren sau în direcţia altor spectatori;

•să profereze injurii sau expresii triviale;

•să deterioreze sau să distrugă infrastructura ori amenajările existente;

•să împiedice prin orice mijloace acţiunea forţelor de ordine, pentru menţinerea sau restabilirea ordini publice.

Potrivit prevederilor legale aflate în vigoare, copiii sub 14 ani nu au acces în arena sportivă decât dacă sunt însoţiţi.

Sunt interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în ziua meciului, atât în incinta arenei sportive, cât şi în zonele adiacente acesteia. Accesul în arenele sportive este interzis persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Nerespectarea acestor norme se sancţionează conform Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu prilejul jocurilor şi competiţiilor sportive.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va acţiona cu fermitate, în spiritul şi litera legii, potrivit competenţelor conferite de lege pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care ar putea aduce atingere normelor de convieţuire socială, stării de normalitate, ordinii şi siguranţei publice.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii