Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta,24.01.2011

ro

24 Jan, 2011 22:54 1045 Marime text
În perioada 22-24 ianuarie a.c., în cadrul Inspectoratului de Jandami Judeţean Constanţa se desfăşoară un program de activităţi dedicate împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

La biblioteca inspectoratului, a fost organizată în această perioadă o vitrină de carte, sub titulatura „Unirea Principatelor-24 Ianuarie 1859", destinată angajaţilor.

Personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa participă luni, 24 ianuarie, la ora 08.15, pe platoul unităţii, la ceremonia de ridicare a drapelului şi intonare a Imnului de Stat.

În continuare, în clubul unităţii, are loc în faţa întregului personal al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa o expunere intitulată „24 Ianuarie-Ziua Unirii Principatelor Române, în lumina documentelor de arhivă".

În plus, în faţa Comandamentului Flotei începând cu ora 11.00, un pluton de 19 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa va da onorul şi va participa apoi la defilarea gărzii de onoare.

Jandarmeria datorează făuritorului Unirii, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, modernizarea ei, ca instituţie a statului. Prin legea de organizare a puterii armate în România, din noiembie 1864, Jandarmeria este organizată pe principii noi, ca element al armatei permanente.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii