Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 03.05.2010

ro

03 May, 2010 16:41 868 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADĂ TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.52
 Constanţa, 03.05.2010
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V

În perioada 30 aprilie-02 mai a.c., echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care au acţionat în cadrul sistemului integrat de ordine şi siguranţă publică au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală este de 3.100 lei. Cele mai multe abateri de la Legea 61/1991 modificată (încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii, semne obscene) au fost consemnate la Medgidia, Costineşti, Neptun şi Mamaia.

La Cheile Dobrogei, cu limba... dezlegată
Jandarmii aflaţi sîmbătă, 1 mai a.c., în misiunea de asigurare a ordinii publice la serbarea câmpenească desfăşurată la Cheile Dobrogei au fost sesizaţi cu privire la faptul că trei bărbaţi adresează injurii oamenilor din vecinătatea lor, supăraţi de gălăgia copiilor, muzica celor din jur şi fumul de grătare.
 
La vederea oamenilor în uniformă, Constantin C., Florin C. (ambii de 37 de ani) şi Paraschiv C., în vârstă de 20 de ani (toţi din Mireasa) au declarat că li s-ar fi cuvenit mai mult respect din partea celorlalţi cetăţeni, drept pentru care au propus jandarmilor să onoreze masa deja pregătită, cât timp clarifică ei lucrurile cu cei care nu au altceva de făcut decât să reclame orice mică supărare. Invitaţia a fost refuzată, iar în schimb cei trei au fost amendaţi fiecare, pentru injurii, cu câte 200 de lei.

Oamenii legii văzuţi prin oglinzile auto de... împrumut sunt mult mai aproape în realitate
Sâmbătă 1mai, în jurul orei 23: 00, un echipaj mixt de ordine publică format dintr-un jandarm şi un agent al Secţiei 5 de Poliţie se afla în patrulare pe strada Dr. Bagdasar, în zona Km. 4-5 şi a observat la un moment dat doi tineri care se furişau pe lângă maşinile parcate în zonă.

Ionel Alexandru M., de 20 de ani şi Constantin A., de 23 de ani, ambii din Constanţa, au declarat iniţial că erau în trecere prin zonă, în drum spre un sărbătorit care locuieşte în apropiere. În loc de cadouri, jandarmul şi poliţistul au găsit asupra celor doi tineri, în urma controlului sumar preventiv, două oglinzi retrovizoare de microbuz. În continuare, Ionel şi Constantin nu şi-au mai adus aminte nici nici de unde sunt oglinzile, nici la ce sărbătorit ar fi trebuit să ajungă în acea seară.

Ca urmare a continuării verificărilor, oamenii în uniformă au găsit la câteva maşini distanţă un Ford Tranzit fără oglinzi; în ceea ce priveşte petrecerea, în lipsa unei adrese exacte, cei doi tineri au fost conduşi la sediul Secţiei 5 de Poliţie, unde li s-a dus la cunoştinţă că vor fi cercetaţi pentru săvârşirea faptei de furt calificat.
    

Şi-a luat stradă, la Costineşti
Un bărbat de 48 de ani din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, a blocat duminică, 2 mai, în jurul orei 14.00, circulaţia rutieră pe strada Principală din Costineşti. Jandarmii aflaţi în patrulare în zonă, l-au găsit pe Iulian G. aşezat pe stradă, în faţa mai multor maşini, făcând scandal fără un motiv întemeiat.

Luat la întrebări, bărbatul a declarat că doreşte să protesteze faţă de preţurile prea mari ale carburanţilor, drept pentru care a dorit să atragă astfel atenţia conducătorilor auto, ca să îşi dea seama şi aceştia cât îi poate costa o excursie la mare. Pentru această faptă, dar şi pentru scandalul în care încerca să îi angreneze pe cei din jur, bărbatul a încasat o amendă de 200 de lei.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii