Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 14.06.2010

ro

14 Jun, 2010 20:40 917 Marime text

B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
În zilele de 12-14 iunie a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 17 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 2.300 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, comerţ stradal neautorizat.

M-am plictisit..., să vină  poliţiştii şi jandarmii.... 
Sâmbătă, 12 iunie  a.c., ora 23.25, printr-un apel telefonic, Elena P. de 22 de ani, din Bucureşti, a sesizat că se află în tabăra Năvodari şi că este agresată de mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj auto (format dintr-un jandarm şi un poliţist) care, a constatat că cele menţionate de persoana în cauză nu se adeveresc, în plus aceasta se afla într-o stare avansată de ebrietate. După câteva minute, femeia a mai spus că a vrut să vadă cât de repede ajung la apel oamenii legii. Pentru alarmarea fără motiv, a fost sancţionată cu suma de 100 lei.

Apel cu... taxă inversă
Duminică, 13 iunie a.c., în jurul orei 05.00, un bărbat de 22 de ani din Năvodari a apelat Serviciul Unic 112 şi a cerut intervenţia imediată a tuturor forţelor de ordine la domiciliu, ca urmare a unei situaţii de urgenţă.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj mixt de ordine publică, care a constatat că Florin M. nu se afla în nici un pericol.
Persoana în cauză prezenta semne vădite ale stării de ebrietate. Ca urmare a apelării nejustificate a Serviciului Unic de Urgenţe, bărbatul a fost amendat cu 200 de lei.

Au cerut şi li s-a... dat
Duminică, 13 iunie a.c., ora 05.30, un echipaj mixt de ordine publică a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între patru bărbaţi, prieteni buni, aflaţi în stare de ebrietate, în Mamaia, pe plaja Cleopatra. Constantin A., de 23 de ani, Cristian V., de 23 de ani, Gheorghe I., de 23 ani şi Eugen R., în vârstă de 22 de ani, din localitatea Păuleşti, Prahova au fost calmaţi în cele din urmă şi au declarat că s-au luat la ceartă pe motiv că  ultimii doi au rămas datori  cu un rând de băutură.  Prin urmare, cei patru s-au trezit din beţie la aflarea  sancţiunii în valoare de 300 de lei, pentru fiecare, pentru provocare şi participare efectivă la scandal.

Pentru aceeaşi faptă luni, 14 iunie a.c., ora 03.30, în Constanţa, str. Arcului, Albert  şi Alexandru  V. de 30 ani, respectiv 20 de ani,  Ionuţ H. de 25 ani au fost sancţionaţi cu câte 300 de lei.

Duminică, 13 iunie a.c., ora 22.20, un echipaj mixt de ordine publică  aflat în patrulare în Constanţa pe strada Murgului a observat într-un  atelaj hipo condus de 2 persoane, mai multe bare de fier striat.
S-a procedat la oprirea  şi controlul atelajului, unde au fost găsite  41 bucăţi bare de fier striat pentru constructii de aproximativ 4-5 metri lungime şi de diferite  grosimi.
Şerif C. de 18 ani şi Ergivan I. de 22 ani din Constanţa nu au putut justifica provenienţa acestora motiv pentru care au fost conduşi la sediul Secţiei 5 Poliţie pentru continuarea verificărilor existând suspiciunea comiterii faptei de furt.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.
 Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii