Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 18.03.2010

ro

18 Mar, 2010 17:38 1278 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro
Nr. 31,
Constanţa, 18.03.10
B U L E T I N   I N F O R M A T I V

  Joi, 18 martie a.c., ora 03.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe raza localităţii Cuza Vodă, în apropierea unei ferme a S.C. Fruvimed S.A. Medgidia a observat un autoturism Dacia berlină care tracta o căruţă.
Cele două vehicule au fost imobilizate. La solicitarea jandarmilor, din maşină au coborât 5 bărbaţi, care au ridicat prelata căruţei, lăsând astfel să iasă la iveală sute de dispozitive metalice folosite la susţinerea viţei de vie.

Ionuţ P., de 24 de ani, Valentin P., de 27 de ani, Ionuţ R., în vârstă de 21 de ani, Marian C., de 29 de ani (toţi din Cuza Vodă) şi Cristu M., de 23 de ani din Castelu nu au putut prezenta nici un fel de documente din care să reiasă provenienţa bunurilor transportate. În schimb, au declarat jandarmilor că au sustras marfa din incinta fermei nr. 3 a societăţii comerciale.
Cele 238 de dispozitive metalice au fost recuperate şi predate şefului fermei S.C. Fruvimed S.A., urmând a se stabili valoarea prejudiciului.
Pe numele celor cinci persoane continuă verificările, pentru stabilirea faptei săvârşite.

***
Miercuri, 17 martie, a.c., 60 de elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă“ din Techirghiol au discutat cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa despre violenţa în şcoli şi efectele anturajului care favorizează un astfel de comportament. Întâlnirea s-a desfăşurat la liceul din localitate, în această săptămână fiind organizate mai multe astfel de acţiuni, cu elevi din toţi anii de învăţământ. În prezenţa cadrelor didactice, elevii au purtat o discuţie liberă cu unul dintre jandarmii specializaţi în prevenirea şi combaterea criminalităţii, plutonier major Jan Comănescu.
 


  Cei prezenţi au urmărit un film documentar despre efectele violenţei în şcoli şi a riscului comiterii unor infracţiuni grave şi au dezbătut mai multe aspecte considerate cauze şi consecinţe ale comportamentului violent. Aproape jumătate dintre elevi au descris diferitele forme ale violenţei, de la cea verbală şi până la cea fizică, percepută în ansamblu ca o manifestare la care recurg cei ce au astfel de exemple în familie, dar şi pe stradă, fie că sunt împinşi să acţioneze astfel de către persoane rău intenţionate, fie că în acest mod încearcă să îşi revendice un statut clamat de anturaj. Dealtfel, una dintre problemele repetat puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur şi să „facă legea“ pe stradă.
 
 Reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a pus accentul în răspunsurile date îndeosebi pe rolul prevenirii unor astfel de manifestări, oferind totodată soluţii practice de răspuns în astfel de situaţii. Mai mult, jandarmul a arătat că cea mai importantă armă de descurajare a unui astfel de comportament constă în alertarea în cel mai scurt timp posibil a forţelor de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz: ce urgenţă are, unde este urgenţa, unde se află apelantul, de la ce număr de telefon sună şi cum se numeşte. Apelantul trebuie să rămână la telefon pentru a furniza detalii suplimentare asupra urgenţei şi pentru a primi recomandările operatorilor structurilor de urgenţă. 

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii