Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 19.07.2010

ro

19 Jul, 2010 17:21 873 Marime text

B U L E T I N   I N F O R M A T I V

Jandarmii constănţeni care au acţionat în acest week-end în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice (Litoral 2010) pe faleza de la Cazino (Constanţa) şi pe faleza de la Eforie au aplicat cinci avertismente şi trei sancţiuni, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii şi comerţ ambulant.

Gogoşi la... găleată
Sâmbătă, 17 iulie a.c., ora 10.00, jandarmii aflaţi în zona plajei Modern au surprins-o pe Micherem M., de 39 de ani din Constanţa în timp ce se plimba cu o găleată din plastic printre persoanele venite la plajă, pe care le îmbia cu gogoşi.

Persoana în cauză nu a putut prezenta nici un fel de documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care a fost sancţionată cu 1.000 de lei.

Existând suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor oferite spre vânzare şi condiţiile de comercializare care puteau pune în pericol sănătatea cumpărătorilor, marfa a fost ridicată în vederea distrugerii.

Înjurături ca la uşa... portului
Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare duminică, 18 iulie a.c., în jurul orei 10.00 pe faleza de la Cazino (Constanţa) a fost sesizat de persoanele aflate în zonă cu privire la faptul că în capătul falezei, în apropierea Porţii nr. 1 de acces în port, o femeie şi doi bărbaţi au un comportament violent, se ceartă şi mai au puţin până să se ia la bătaie.

În locul indicat de trecători au fost depistaţi Vasile D., în vârstă de 54 de ani, Maria A., de 60 de ani şi Asan O., de 50 de ani, toţi din Constanţa. Cel din urmă s-a oprit din înjurături abia la sosirea echipajului de jandarmi.

Având în vedere cele constatate, a fost amendat cu 200 de lei, iar celelalte două persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.


În arşiţa nopţii, la Medgidia
(feature story)
Căldura înnăbuşitoare din noaptea duminică spre luni a scos afară, pe trotuare, mai mulţi localnici din Medgidia, de pe strada Siretului. Vecinii s-au pus pe discuţii, în linişte. Până la un moment dat însă, în apropiere de miezul nopţii, când au avut parte şi de un spectacol.
Un echipaj mixt de ordine publică care patrula în zonă, format dintr-un jandarm şi un agent al Poliţiei Medgidia a fost sesizat de Beihan A. cu privire la faptul că membrii unei alte familii care treceau prin faţa casei lui i-au pus gând rău, după ce l-au întrebat dacă îi este cald sau este în... călduri. Speriat, a intrat în curte, însă Beazid şi Birdal I. (tată şi fiu) au dat buzna peste el, i-au tras o bătaie soră cu moartea şi apoi au dispărut de la faţa locului.
Martorii întrebaţi de cele petrecute aveau însă altă variantă. A reieşit că Beihan A. era atât de supărat pe Beazid şi Birdal I., încât au vrut să le aplice o corecţie, spre învăţătură de minte, în plină stradă. Aşa că s-a întovărăşit cu un prieten de-al lui, Viorel T, după care a urmat o învălmăşeală din care tot ei au ieşit... şifonaţi. Mai mult, Viorel T. şi-a lăsat prietenul baltă şi a scăpat cu fuga.
Cei trei au fost conduşi la sediul Poliţiei Medgidia, pentru continuarea cercetărilor. La scurt timp a ajuns acolo şi... veriga lipsă, Viorel T., care a recunoscut că aşa bătaie nu a încasat în viaţa lui. Drept pentru care s-a oprit din fugă în faţa unui bar, şi-a înecat amarul în câteva pahare cu băutură, iar apoi, de supărare, a spart şi vitrina unui magazin din piaţeta Decebal. Toţi au căzut de acord că de vină a fost căldura, care le-a înfierbântat minţile.
Până la urmă, tot răul spre bine. Dar nu spre binele celor patru. Ei s-au ales cu un dosar de cercetare, pentru comiterea faptelor de violare de domiciliu şi distrugere.

La îngrăşămintele lăudate să nu te duci cu… sacii
Duminică, 18 iulie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj mixt de ordine publică format din doi jandarmi şi un agent al Poliţiei Mircea Vodă a observat pe o stradă din comună un autoturism Dacia cu o încărcătură a cărei masă făcea ca maşina să se deplaseze cu greutate. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul agentului de poliţie, aşa că echipajul de ordine publică a pornit în urmărirea autoturismului Dacia.

După circa 300 de metri, maşina a fost ajunsă din urmă şi blocată pe strada Poşta Veche, din localitate. Doi bărbaţi s-au dat jos şi au încercat să fugă, dar au fost prinşi, imobilizaţi şi aduşi înapoi la maşină de jandarmi.
Victor M., de 33 de ani şi Vasilică R., în vârstă de 35 de ani, ambii din Hârşova, transportau în portbagajul Daciei 14 saci cu îngrăşăminte chimice în greutate totală de 700 de kilograme.

Ei au fost conduşi la sediul Poliţiei Mircea Vodă, pentru continuarea cercetărilor în ceea ce priveşte comiterea faptei de furt şi pentru stabilirea provenienţei bunurilor.

„Taxat“ la... secundă pentru două telefoane „împrumutate“
Un bărbat de 50 de ani din Medgidia a fost surprins sâmbătă, 17 iulie a.c., în jurul orei 21.00 de un jandarm şi un agent al Poliţiei Medgidia cu două telefoane mobile asupra lui, în apropierea unei unităţi de alimentaţie publică din al cărei sediu bunurile dispăruseră cu puţin timp în urmă.
Ion R. nu a putut face dovada provenienţei aparatelor. Echipajul de prodine publică fusese anunţat, cu puţin timp în urmă, despe faptul că din incinta unităţii fast-food de pe strada Silozului au fost sustrase mai multe bunuri. Persoana suspectă a recunoscut că a pătruns în interiorul locaţiei, de unde a furat cele două telefoane, pe care avea de gând apoi să le vândă.
Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Medgidia, unde i-au fost întocmite actele premergătoare, pentru comiterea faptei de furt.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii