Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 22.03.2010

ro

22 Mar, 2010 18:29 1077 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr.32
Constanţa, 22.03.2010
                          
B U L E T I N   I N F O R M A T I V
 
În zilele de 20-21 martie a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 23 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 3.100 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, pentru injurii, semne obscene.

Cel mai tare din... parcare
Duminică, 21 martie a.c., ora 0.30, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea unui supermarket din Năvodari a fost sesizat de un grup de trecători cu privire la faptul că un bărbat aflat în parcarea unităţii comerciale înjură şi ameninţă pe oricine se apropie de el. Ca urmare a sesizării, jandarmii l-au găsit în locul menţionat pe Marian M. de 33 de ani din Năvodari, care consuma băuturi alcoolice, rezemat de un autoturism parcat. Luat la întrebări, bărbatul a refuzat iniţial să se legitimeze, însă în cele din urmă a fost calmat. El a declarat ulterior că oricum nu mai avea de gând să stea în zonă, pentru că terminase băutura. A fost sancţionat cu 500 de lei.

Au împărţit, ca fraţii, câte o... amendă
Duminică, 21 martie a.c., ora 01.40, jandarmii aflaţi în zona centrală a oraşului Năvodari au intervenit pentru calmarea spiritelor mai multor persoane aflate în faţa unui local. După ce grupul de persoane a fost legitimat şi ca urmare a verificărilor, jandarmii au stabilit că Daniel. D şi Cătălin D., ambii de 25 de ani, din Năvodari, au aşteptat trei tineri aflaţi în bar să iasă afară, moment în care au vrut să îi ia la bătaie. Nu au mai apucat, pentru că au fost opriţi de echipajul de ordine publică. Cei doi au fost sancţionaţi cu câte 200 de lei, pentru provocare de scandal în locuri publice.
Astă seară dansăm în... familie

Duminică, 21 martie a.c., în jurul orei 02.00, un echipaj mixt de ordine publciă, format dintr-un jandarm şi un poliţist, aflat în patrulare în staţiunea Mamaia în apropierea unui club, a surprins un bărbat care încerca să provoace scandal, supărat că i s-a interzis accesul în incintă. Alin N., de 31 de ani a declarat că agenţii firmei private nu l-au lăsat să intre în club, pe motiv că era băut, însă observaţia l-ar fi deranjat atât de tare, încât s-a gândit să facă puţin... spectacol. În urma verificărilor, oamenii în uniformă l-au amendat cu 250 de lei.
Cu toate acestea, la scurt timp după aceea, persoana în cauză a observat o maşină a Poliţiei în apropiere. S-a îndreptat către maşina de serviciu şi a apelat Serviciul Unic 112, cerând în mod expres un echipaj de jandarmi, care să îl ajute să intre în club.  A fost din nou legitimat, de acelaşi echipaj de ordine publică, însă nu a reuşit să intre în club. A reuşit, în schimb, să intre în posesia unui nou proces-verbal, prin care a fost amendat cu încă 200 de lei, pentru apelare nejustificată a Serviciului Unic de Urgenţă.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.


Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112. 

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii