Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 26.05.2010

ro

26 May, 2010 16:08 950 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADĂ TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.63
 Constanţa, 26.05.2010
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V

În perioada 24-26 mai a.c., echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care au acţionat în cadrul sistemului integrat de ordine şi siguranţă publică au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală este de 2.700 lei. Cele mai multe abateri de la Legea 61/1991 modificată (încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii, semne obscene) au fost consemnate la Medgidia, Hârşova şi Cernavodă.

Amenda pentru scandal e ruptă din... Rai
Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare  luni, în jurul orei 22.00 în localitatea Fântânele a intervenit în faţa Primăriei pentru aplanarea unui conflict în care erau implicaţi doi bărbaţi.

Agresorul, Haralambie V., de 36 de ani, a fost oprit, imobilizat şi luat apoi la întrebări. El a declarat jandarmilor că la mijloc este o dispută mai veche, în care este implicat şi vecinul său de curte, care în fiecare dimineaţă îi reproşează de peste gard că se trezeşte târziu. Drept pentru care, întâlnindu-se cu vecinul cel glumeţ pe stradă, în faţa Primăriei, a vrut să îi dea o lecţie.

Pentru provocare şi participare la scandal, agresorul a fost amendat cu 200 de lei.
Tot pentru o faptă asemănătoare, la Cernavodă, au mai fost amendaţi miercuri, 26 mai, ora 01.30, cu câte 200 de lei George T., de 18 ani şi Valentin S., de 19 ani., din localitate, care s-au încăierat la ieşirea dintr-un local.

Lichidare de... stoc, la benzinărie
Un bărbat de 28 de ani din Târgu Mureş a fost observat de jandarmi marţi, 25 mai, în jurul orei 14.00, în timp ce încerca să vândă mai multe geci conducătorilor auto aflaţi în zona benzinăriei de la ieşirea din Hârşova.

În momentul în care a fost legitimat de jandarmi, Levente G. avea în trei sacoşe de rafie 28 de geci imitaţie  din piele. El nu a putut prezenta nici un fel de documente de provenienţă a articolelor de îmbrăcăminte, despre care a declarat că au fost achiziţionate dintr-un complex comercial en-gross din Bucureşti.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, iar persoana în cauză a primit o sancţiune de 1.000 de lei.

Rătăcit după … Rusalii
Marţi, 25 mai, ora 00.10, jandarmii aflaţi în patrulare în localitatea Valu lui Traian, la trecerea peste calea ferată, în apropierea haltei C.F.R., au încercat să îl legitimeze pe Solomon S., de 19 ani, din Constanţa.
 
Acesta a adus injurii şi ameninţări jandarmilor, menţionând că aceştia nu sunt abilitaţi să îi ceară să prezinte actele de identitate. El a mai declarat că obişnuieşte să se plimbe noaptea pe unde are chef şi fără să dea nimănui socoteală.

Ţinând cont de faptul că tânărul a refuzat să se legitimize şi pentru injurii şi ameninţări jandarmilor, a fost sancţionat cu 400 de lei.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii