Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ 30.06.2010

ro

30 Jun, 2010 18:23 889 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADĂ TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr.73
 Constanţa, 30.06.2010
                          
 B U L E T I N   I N F O R M A T I V

În perioada 28-30 iunie a.c., echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa care au acţionat în cadrul sistemului integrat de ordine şi siguranţă publică au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală este de 2.700 lei. Cele mai multe abateri  (încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii, semne obscene) au fost consemnate la Constanţa, Hârşova şi Cernavodă.

Un şofer cu strada lui...

Jandarmii aflaţi în patrulare marţi, 28 iunie, în jurul orei 11.00, în staţiunea Mamaia au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între o femeie de 41 de ani din Dâmboviţa şi mai mulţi trecători, în apropierea hotelului Perla.

Ca urmare a verificărilor făcute la faţa locului, jandarmii au stabilit că mai mulţi trecători i-au atras atenţia Simonei D. cu privire la faptul că îşi parcase maşina într-un loc în care îngreuna accesul pietonal. Ca urmare, femeia s-a enervat, s-a apropiat de grupul persoanelor care o interpelaseră şi a început să ameninţe şi să înjure, trecând apoi la violenţe fizice.

În urma faptelor constatate, femeia a fost amendată cu 300 de lei, pentru provocare şi participare la scandal.

Spirit rebel, „răcorit“ cu 300 de lei

Un bărbat de 41 de ani din Cernavodă a fost oprit de un echipaj de jandarmi din localitate în noaptea de marţi spre miercuri (29-30 iunie a.c.), la ora 0.30, pe o stradă din zona centrală a oraşului.

Persoanei în cauză, i s-a cerut să se legitimeze, ceea ce i-a stârnit furia. Bărbatul a declarat iniţial că nu are nici un document de identitate asupra lui şi nici nu are chef să stea la discuţii, pentru că se grăbeşte să ajungă acasă. Bărbatul emana miros specific consumului de băuturi alcoolice. În cele din urmă, avertizat că poate fi condus la sediul unităţii de jandarmi pentru verificarea numelui şi a adresei de domiciliu, el a declarat că are o carte de identitate în buzunar, dar nu consideră potrivită ora la care poatre fi legitimat.

Pentru refuz de legitimare, Marian E. a fost sancţionat cu 300 de lei.
 
Dimineaţa, pe… răcoare

Un echipaj de jandarmi aflat luni, 28 iunie a.c., ora 05.00 în misiune de menţinere a ordinii publice în cartierul Poarta 6 din Constanţa l-a surprins pe Albert. V., de 24 de ani din Constanţa pe aleea Brizei, cu boxele autoturismului date la maximum.

Tânărului i s-a cerut să reducă imediat volumul muzicii, pentru a nu deranja liniştea cetăţenilor, dar şoferul aflat lângă maşină a ignorat solicitarea, făcând semne că nu aude bine.

La vederea procesului verbal de constatare a sancţiunii, tânărul a oprit muzica, iar liniştea celor din jur a fost restabilită, contra unei sancţiuni de 200 de lei.

Dintr-o „confuzie“, au „împrumutat“ o borsetă cu acte şi bani

Marţi, 29 iunie, ora 17.30, un echipaj de jandarmi aflat pe plaja Modern a fost sesizat de un bărbat cu privire la faptul că doi tineri au luat de pe cearşaful unei femei o borsetă şi au încercat să îşi piardă urmele printre persoanele aflate la plajă.

La circa 200 de metri distanţă de locul faptei anunţate de martor, jandarmii i-au depistat în urma semnalmentelor pe Serhan D. de 24 de ani şi Turan S., în vârstă de 22 de ani (ambii din Constanţa) şi o tânără de 22 de ani.
Persoana de sex feminin a declarat că  în urmă cu cinci minute, unul dintre tineri s-a aplecat pe ceraceaful de plajă, i-a luat o borsetă cu acte şi bani şi i-a înapoiat-o după multe inisistenţe, la vederea jandarmilor. La rândul lor, Serhan D. şi Turan S. au spus că a fost mai mult o glumă, pentru că au confundat-o pe tânără vu o persoană cunoscută, altfel nici în ruptul capului nu şi-ar fi permis să ia ceva ce nu le aparţine.

În baza declaraţiilor şi a faptelor constatate, cei doi tineri au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie Constanţa pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul comiterii faptei de furt.

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii