Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanţa - 16.08.2012

ro

16 Aug, 2012 16:35 1104 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELORJANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢAStr. Mircea cel Bătrân Nr. 108, Constanţa; tel. : 0241.618969, www.jandarmeriaconstanta.ro     -RELAŢII PUBLICE- GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ „TOMIS“ CONSTANŢA Bulevardul I.C. Brătianu nr. 246, Constanţa; tel. 0241/623.435,www.jandarmeriamobilatomis.ro

Nr.136
Constanţa, 16.08.2012

„Amnezicul şi ...telefonul mobil”
Miercuri, 15 august a.c., ora 16.00, un echipaj de jandarmi  aflat în patrulare în localitatea Vama Veche, a observat o persoană care a devenit agitată la vederea oamenilor legii şi a încercat să ascundă o borsetă sub tricou. Având un comportament suspect, a fost oprit, legitimat şi întrebat despre conţinutul acesteia.  Nu a putut să le spună jandarmilor ce lucruri se află în borsetă şi nu-şi aminteşte unde a găsit-o. În interior se aflau printre altele, un act de identitate pe numele Robert B., de 25 ani, din Constanţa, 2 carduri de debit, un portofel  în care se afla suma de 67 lei, un mp 3 player, două perechi chei imobil  şi un telefon Nokia.
După puţin timp, telefonul mobil a început să sune, unul dintre subofiţeri a răspuns, s-a prezentat şi a întrebat cu cine stă de vorbă. La telefon era proprietarul care a declarat că este în concediu, stă la cort pe plajă şi că i-au fost furate mai multe bunuri pe care le-a şi descris. După aproximativ 10 minute, păgubitul a intrat în posesia bunurilor.
Lui Cornel I., de 34 ani, din Mangalia, i-au fost întocmite actele premergătoare pentru fapta de furt şi a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

****
Miercuri, 15 august a.c., ora 10.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în localitatea Vama Veche  a fost sesizat şi i s-a cerut sprijinul pentru recuperarea unui portofel uitat într-un microbuz care transportă turiştii de la Mangalia la Vama Veche. Un echipaj s-a deplasat cu doamna Andreea M., de 30 de ani, din Suceava, la Mangalia, unde a fost recunoscut mijlocul de transport. Şoferul a declarat că a găsit un portofel pe un scaun. După o verificare a acestuia, persoana a confirmat că nu lipseşte nimic, fiindu-i predat pe bază de proces verbal. În interior se afla actul de identitate a persoanei şi 2 carduri de debit. La final, a înaintat jandarmilor o scrisoare de mulţumire pentru sprijinul acordat.


****
Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.   
          COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii