Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanţa - 27.08.2012

ro

27 Aug, 2012 20:32 1057 Marime text

Luni, 27 august a.c., ora 03.00, un echipaj de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între doi bărbaţi, în Vama Veche, zona „La Stuf". Pînă la intervenţia jandarmilor, cei doi, Emilian O, de 23 de ani, din Ploieşti şi Marian O., de 25 de ani, din Mangalia şi-au împărţit pumni şi picioare, fiind nevoie de a fi transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Scandalul a plecat de la faptul că primului i s-a părut că Marian O., de 25 de ani, din Mangalia, se uită urît la el şi că l-a şi înjurat.

După primirea îngrijirilor medicale cei doi au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Rurală Poliţie Mangalia, unde li s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii faptei de loviri şi alte violenţe.

****

Duminică, 26 august a.c., ora 21.30, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe faleza portului turistic din municipiul Mangalia, în timpul Festivalului Callatis, a surprins o persoană care "dorea să împrumute" cîteva obiecte din geanta unei femei. Jandarmii l-au surprins în timp ce băga mîna şi încerca să sustragă telefonul mobil care se afla în partea de sus a genţii. Pentru a-şi camufla acţiunea acesta avea atîrnat pe mînă, un prosop lung de aproximativ 1,5 metri.

Neluţu D., de 42 ani, din Constanţa, a declarat jandarmilor că nu este nimic adevărat, că el nu a băgat mîna în geantă, ci doar a vrut să se "scarpine pe picior". Două persoane, martore, aflate în imediata apropiere au observat mişcarea "mîinilor dibace" şi au depus mărturie pentru persoana păgubită.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei Mangalia unde i s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii tentativei de furt calificat.

****

Duminică, 26 august a.c., ora 21.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în localitatea Vama Veche, a fost sesizat de Daniel S., de 32 ani, din localitatea Orbeasca, Teleorman, despre faptul că în urmă cu câteva minute a găsit un portofel din plastic. În interior se aflau actele de identitate pe numele doamnei Salana P., de 81 ani, din Sfântul Gheorghe, Covasna, suma de 78 lei, trei bilete C.F.R. şi o carte de vizită. Jandarmii au sunat la numărul de telefon de pe cartea de vizită şi au dat de prietenul de familie a celei care a pierdut portofelul. Acesta le-a dat numărul de telefon mobil a femeii, care a fost contactactă telefonic pentru a intra în posesia bunului.

A confirmat că nu lipseşte nimic din portofel, acesta fiindu-i predat pe bază de proces verbal. La final, a mulţumit jandarmilor pentru sprijinul acordat.

****

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii