Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanţa - Marti, 07 August 2012

ro

07 Aug, 2012 23:21 1066 Marime text

Struguri cam acri...

Luni, 06 august a.c., ora 11.00, un echipaj de jandarmi a observat o persoană care tocmai ieşea dintr-o parcelă viticolă de pe marginea DN 22C, zona Ecluzei Cernavoda şi care împingea un cărucior metalic, încărcat cu un sac, o sacoşă din rafie şi un rucsac, toate pline cu struguri.

Ionel P., de 57 ani, din Cernavodă, a declarat că a sustras cele aproximativ 100 de kilograme de struguri cu scopul de a-i comercializa la marginea drumului.

Prejudiciul a fost înapoiat administratorului fermei viticole.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare în ceea ce priveşte comiterea faptei de furt, acestea urmînd a fi înaintate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Medgidia.

****

Comerţ ambulant sancţionat de jandarmi

În perioada 04-06 august a.c., între orele 10.00-11.30, jandarmii din staţiunile Saturn şi Vama Veche au desfăşurat acţiuni de depistare şi sancţionare a comerţului neautorizat. Au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.000 lei.

Exemple:

Mure, zmeură, prune, piersici şi parfumuri

Duminică, 05 august, în apropierea plajei ,,Pescărie", din Vama Veche, jandarmii l-au surprins pe Ion S., de 35 ani, din Călăraşi care vindea turiştilor de pe plajă, zmeură şi mure din două găleţi de plastic.

După 30 de minute, în aceeaşi zonă, şi-au făcut apariţia şi Gheorghe L, de 26 ani, din Focşani şi Ioan P., de 25 ani, din Piteşti, care ofereau turiştilor spre vânzare piersici, mure şi prune, din mai multe găleţi.

Existând suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor şi a celorlalte produse oferite spre vânzare şi condiţiile de comercializare care puteau pune în pericol sănătatea cumpărătorilor, marfa a fost ridicată în vederea distrugerii. Persoanele au fost sancţionate cu cîte 1000 de lei fiecare.

Sîmbătă, 04 august, pe plaja din dreptul unei terase din staţiunea Saturn, jandarmii au surprins-o pe Raluca S., de 27 ani, din Tecuci care oferea turiştilor spre vânzare 19 produse cosmetice,(parfumuri contrafăcute, diferite mărci) fără autorizaţie în acest sens şi neputând prezenta acte de provenienţă.

Persoana a fost sancţionată cu 1.000 de lei şi marfa a fost ridicată în vederea distrugerii.

****

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii