Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IJJ Constanta - Vineri, 08 Octombrie 2010

ro

08 Oct, 2010 18:26 823 Marime text

Jandarmii constănţeni care au acţionat în perioada 04-08 octombrie a.c. în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice şi în echipe independente în zonele de responsabilitate din judeţ au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.800 lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii şi comerţ ambulant.

Un echipaj de ordine publică aflat în patrulare miercuri, 06 octombrie, în jurul orei 14.00 în zona centrală a oraşului Hârşova l-a surprins pe Laurenţiu G., de 18 ani, din Ploieşti, în timp ce adresa injurii trecătorilor din vecinătatea parcului Casei de Cultură. Mai mulţi trecători au reclamat dealtfel comportamentul tânărului. La solicitarea oamenilor în uniformă, persoana în cauză a refuzat iniţial să se legitimeze. În momentul în care i s-a pus în vedere că, pentru continuarea verificărilor, va fi condus la sediul Grupei de Jandarmi din localitate, tânărul a prezentat cartea de identitate.

Ţinând cont de cele constatate, persoana în cauză a fost sancţionată cu 300 de lei.

***

Joi, 07 octombrie, jandarmii aflaţi în zona pieţei agroalimentare din Hârşova au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un bărbat de 27 de ani şi mai mulţi vânzători de la tarabele de legume-fructe. Silviu S., din Hârşova, s-a enervat în momentul în care unul dintre vânzători a refuzat să „lase la preţ", drept pentru care bărbatul a răsturnat pe jos o sacoşă cu roşii, ameninţînd că sare la bătaie.

La solicitarea jandarmilor, persoana în cauză a refuzat iniţial să se legitimeze, afirmând că este „pui de şmecher", aşa cum a menţionat şi în procesul-verbal de contavenţie, în care a fost amendat cu 1.000 de lei.

***

În zilele de 09 şi 10 octombrie a.c., 40 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la mai multe competiţii sportive şi alte acţiuni care implică aglomerări de persoane.

Astfel, sâmbătă şi duminică, între orele 08.00-24.00, jandarmii vor fi prezenţi la manifestările organizate de autorităţile locale din Mangalia şi Cernavodă, ocazionate de Sărbătoarea Zilei Recoltei.

Sâmbătă, 09 octombrie, militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa asigură măsuri de ordine publică la partida de volei feminin dintre C.V. 2004 Constanţa (II) şi Constructorul Bucureşti (Liga a doua). Întrecerea este programată la sala Tomis (Flămânda), cu începere de la ora 12.30.

Tot sâmbătă, 09 octombrie, cu începere de la ora 11.00, jandarmii asigură măsuri de ordine publică la Marşul Pedalelor, acţiune sportivă organizată de Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Constanţa competiţie desfăşurată pe traseul str. Mircea cel Bătrân (Sala Sporturilor) - bulevardul Tomis -Caraiman (Mamaia) şi retur.

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii