Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu haina face omul, ci... amenda

ro

15 Feb, 2011 22:45 864 Marime text

Marţi, 15 februarie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în Medgidia a observat în apropiere de Judecătoria din localitate un bărbat care oprea trecătorii aflaţi în zonă, pentru a le oferi spre vânzare diferite articole pe care le avea în 2 saci de rafie.

La solicitarea jandarmilor, Nicolae S., de 50 de ani din Urziceni, nu a putut prezenta nici un fel de documente de provenienţă a bunurilor şi nici autorizaţie de comercializare. Ca urmare a verificărilor, au fost găsite asupra persoanei în cauză patru perechi de pantofi de damă, 20 de bluzoane, 26 de cupoane de materiale de diferite culori şi 20 de parfumuri.

Bunurile au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat cu 1.000 de lei.

Declaraţii de... dragoste, de Sf. Valentin

Un echipaj de ordine publică aflat în patrulare luni, 14 februarie, în jurul orei 14.00 în zona centrală a oraşului Hârşova l-a surprins pe Laurenţiu G., de 18 ani, din Ploieşti, în timp ce adresa injurii trecătorilor din vecinătatea parcului Casei de Cultură. Mai mulţi cetăţeni au reclamat dealtfel comportamentul tânărului.

La solicitarea oamenilor în uniformă, persoana în cauză a refuzat iniţial să se legitimeze. În momentul în care i s-a pus în vedere că, pentru continuarea verificărilor, va fi condus la sediul Grupei de Jandarmi din localitate, tânărul a prezentat cartea de identitate.

Ţinând cont de cele constatate, persoana în cauză a fost sancţionată cu 300 de lei.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.

Deasemeni, se poate apela non-stop Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii