Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stagiul national de AIKIDO

ro

13 Jul, 2009 18:43 915 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

Nr. 56,
Constanţa, 13.07.09
BULETIN DE PRESĂ

       În perioada 9 -12 iulie, a.c., s-a desfăşurat la sala de sport din Eforie Nord stagiul naţional de AIKIDO, care s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind prezenţi aikidoka din toată ţara (Bucureşti, Braşov, Brăila, Craiova, Galaţi, Roman, Tecuci, Ploieşti, Sfântu Gheorghe şi bineînţeles Constanţa şi Eforie), dar şi jandarmi constănţeni care doresc să îşi perfecţioneze tehnicile de luptă prin aprofundarea unor procedee specifice acestui tip de artă marţială.
  Continuând etapele de pregătire de anul trecut (din lunile iunie şi octombrie) desfăşurate în urma colaborării cu preşedintele Aikido Club Constanţa, Ion State, 30 militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa s-au antrenat împreună cu instructorii Federaţiei Române de Aikido (F.R.A.), insistându-se asupra tehnicilor de imobilizare a agresorilor înarmaţi cu arme albe. Totodată le-au fost predate tehnici de tambo (bastonul similiar cu cel aflat în dotarea Jandarmeriei Române) pentru a-şi perfecţiona tehnicile de dezarmare şi imobilizare.
  Stagiul a fost condus de shihan Dan Ionescu ( 8 dan AIKIDO ), preşedintele Federaţiei Române de Aikido, alături de vicepreşedintele Bogdan Frăţilă şi secretarul general Neculai Ungureanu. Pe parcursul celor patru zile, s-au studiat tehnici de luptă cu mâna goală dar şi de arme bokken (sabia de antrenament), tanto (cuţit) şi tambo (baston scurt). În prima zi au fost predate tehnici de bază din lovituri şi prinderi. În cea de-a doua zi s-au lucrat tehnici de sabie şi de apărare cu mâinile goale sau tambo împotriva atacurilor de sabie şi de cuţit iar în ultimele două zile s-au studiat variaţiuni ale tehnicilor de bază pe atacuri din lovitură sau din prize. Fiecare antrenament a durat circa două ore.
  La acest stagiu s-a insistat asupra poziţiei corecte a corpului şi a deplasărilor în luptă cât şi a acţionării conform principiilor Aikido.
 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii