Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei barbati au fost surprinsi in timp ce incarcau mai multi spalieri de vie

ro

07 May, 2010 19:35 1282 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
JANDARMERIA ROMÂNĂ
 
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA
„GENERAL DE BRIGADA TEODOR MECULESCU”
-  RELAŢII PUBLICE -
Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108 ; Tel. : 0241.618969, Fax : 0241.616153, www.jandarmeriaconstanta.ro

 Nr. 56
Constanţa, 07.05.2010   

 B U L E T I N   I N F O R M A T I V

 Joi, 6 mai, în jurul orei 17.00, un jandarm şi un agent al Poliţiei Medgidia au surprins într-o fermă trei bărbaţi care încărcau mai mulţi spalieri de vie într-o căruţă. 

Echipajul mixt care acţiona în cadrul sistemului integrat de ordine şi siguranţă publică se deplasa în  incinta fermei nr. 3 a S.C. Fruvimed şi a observat cum cele trei persoane urcau în căruţă stâlpii de beton. Mai mult, un alt stâlp, de iluminat, era spart cu ajutorul unor unelte pentru a se recupera armătura metalică. La vederea maşinii în care se aflau jandarmul şi poliţistul, cei trei bărbaţi au abandonat încărcătura şi căruţa şi au încercat să fugă printre rândurile de viţă de vie din apropiere. Oamenii în uniformă i-au urmărit, i-au oprit şi i-au legitimat. Pentru continuarea verificărilor, Vasile E., de 32 de ani, Vasile D., în vârstă de 28 de ani şi Ionel S., de 31 de ani, toţi din Satu Nou, au fost duşi înapoi la locul unde se aflau şi uneltele abandonate.
 
Cercetările au fost preluate de poliţia Medgidia, cu persoanele în cauză suspecte de comiterea faptelor de furt şi distrugere.
***
Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost prins de jandarmi joi, 6 mai, ora 22.40, în apropiere de remiza C.F.R. Valu lui Traian după ce a încercat să fugă, fiind surprins în apropierea mai multor bucăţi de linie ferată, de peste 10 metri lungime.

Jandarmii l-au găsit pe Cristinel M., domiciliat în Brăila, cu un autoturism Dacia 1310 şi o remorcă improvizată de 10 metri lungime lângă o stivă de bucăţi noi de linie ferată, de 12 metri lungime. La vederea echipajului de ordine publică, bărbatul s-a urcat în maşină şi a accelerat în trombă, dar a fost blocat la 10 metri distanţă mai încolo, dat jos de la volan şi legitimat. Remorca, prinsă printr-un cârlig de autoturism, este formată din două axe metalice simetrice, unite printr-o bară lungă de aproximativ 10 metri lungime.  

Având în vedere cele constatate, jandarmii i-au întocmit persoanei în cauză actele premergătoare, pentru comiterea faptei de tentativă de furt calificat. Dosarul urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
***
Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, locotenent colonel Marian Ureche, depune duminică, 9 mai, ora 12.15, o coroană de flori la Monumentul Independenţei de Stat, amplasat în zona Casa de Cultură din Constanţa. Un pluton de 18 jandarmi, condus de un ofiţer, va da onorul militar la ceremonialul organizat de autorităţi. 

Acţiunea se înscrie în suita de evenimente organizate la Constanţa cu ocazia marcării Zilei Independenţei de Stat a României (9 mai 1877), Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Zilei Europei (9 mai 1945).

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii