Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei

ro

30 Nov, 2009 18:13 1497 Marime text


Nr. 77/ 30 noiembrie 2009

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Anual, la 1 decembrie este sărbătorită Ziua Naţională a României, dată la care autorităţile judeţene locale pregătesc evenimente având caracter cultural-educativ, evocator sau ştiinţific consacrate istoriei românilor, iar unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării organizează ceremonii militare specifice.
În acest context, mîine, la ora 10:00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Cimitirul Central Constanţa, se va desfăşura un ceremonial militar şi religios, la finalul căruia se vor depune coroane de flori, omagiu ce va fi adus eroilor şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa prin col. Traian Oprea, împuternicit inspector şef.
 Si în subunităţile ISU „Dobrogea“ se organizează o serie de activităţi de tradiţie, educaţie şi sport menite să marcheze acest moment important pentru Istoria Românilor. În debutul zilei, la ora 8:15, la reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa, cât şi în toate cele 10 subunităţi, în prezenţa conducerii şi a personalului, va avea loc ceremonia arborării drapelului naţional şi intonarea imnului. Ulterior va avea loc o serie de expuneri privind semnificaţia zilei prezentate cadrelor militare de la reşedinţa inspectoratului şi de la subunităţile din Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Hârşova, Tuzla.
Totodată, de Ziua Naţională a României, un ofiţer, un maistru militar şi opt subofiţeri vor fi înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru rezultatele foarte bune obţinute în îndeplinirea misiunilor specifice:
- şeful Serviciului Inspecţia de Prevenire Incendii, locotenent colonel Tache Tudor este înaintat la gradul de colonel;
- şef parc auto Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas, maistrul militar cls. a II-a Mihai Danciu, la gradul de maistru militar cls. I;
- comandanţii echipajului pentru Descarcerare - Daniel-Cătălin Bălan şi Bogdan-Nicolae Covalciuc, şefii gărzilor de intervenţie de la Staţia Tuzla -  Constantin-Crinu Bărberu, Detaşamentul Constanţa Palas - Alexandru Ciubuc, Secţia Mangalia - Nicolae Cosma, Detaşamentul Cernavodă - Ionuţ Duţu şi Detaşamentului Medgidia - Costel-Marian Enache, vor fi înaintaţi de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant;
- şeful gărzii de intervenţie de la Staţia Midia sergent major Cosmin Dumitrache va fi înaintat la gradul de plutonier.

 Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii